Pravda za Davida

Nitko ne zna gdje je Davidov otac, Davor Dragičević nestao je prije sedam dana


Valerija Bebek
07.01.2019.10:45
Nitko ne zna gdje je Davidov otac, Davor Dragičević nestao je prije sedam dana
Damir Krajac / CROPIX

sažeto

Iako je banjalučka policija raspisala potragu za Davorom, nitko ga nije vidio od 30. prosinca


Valerija Bebek
07.01.2019.10:45

Banjalučani su se i na pravoslavni Badnjak okupili ispred Saborne crkve Hrista Spasitelja te su u tišini zapalili svijeće za tragično preminulog Davida Dragičevića. Akcija građana Pravda za Davida ide dalje iako njegovih roditelja fizički nije bilo tamo. Majka, Suzana Radanović morala je otputovati u Beč zbog privatnih obveza, ali ono što sve više zabrinjava ljude je nestanak Davora Dragičevića. Nestao mu je svaki trag 30. prosinca. Tada je i zadnji put objavio sliku svog sina na Twitteru.

Nestao je tog dana nakon što je predvodio protestnu šetnju građana u Banjoj Luci. Bosanskim medijima počele su kolati razne dezinformacije - poput one da se Davor skriva u britanskom veleposlanstvu. Što je predstavnik engleske diplomacije rezolutno odbio, britanski ambasador u BiH Matt Field demantirao je navode da se Dragičević nalazi u prostorijama ambasade.

Banjalučka policija raspisala je potragu za njim, a Davorova bivša supruga kaže da nema kome prijaviti njegov nestanak. "Kome da prijavim nestanak, policija kaže da ga traži. Prijavila sam nestanak djeteta pa sam ga našla mrtvog", rekla je Suzana Radanović na prvi dan siječnja piše Klix.ba.

Tada je žena novinarima najavila kako će podnijeti tužbu protiv grada i MUP-a RS-a. "Ja ću s advokatima da podnesem tužbu protiv grada zato što nitko nije bio siguran kada je moj sin otet. Tužba će biti i protiv MUP-a RS-a jer su 25. prosinca bez naloga došli u moju kuću. Tri sata nisu dali da priđem djeci. Djeca su pretrpjela šok. Mlađe dijete je hrvatski državljanin i Konzulat Hrvatske je obaviješten", kazala je Radanović. 

Ni sedam dana nakon njezine najave tužbe, Davidovog oca nema niti itko zna gdje je.

pravda za davida

Banja Luka

davor dragičević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter