gdje je angela?

Nitko je nije vidio od kraja srpnja, a nema je ni kraj supruga. Nalazi li se na tajnoj misiji ili u bračnim problemima?


100posto
03.08.2018.08:00
Nitko je nije vidio od kraja srpnja, a nema je ni kraj supruga. Nalazi li se na tajnoj misiji ili u bračnim problemima?
Reuters

sažeto

Gdje se nalazi kancelarka Angela Merkel ovih se dana pitaju njemački mediji


100posto
03.08.2018.08:00

Njemački se mediji ovih dana bave pitanjem gdje je nestala kancelarka Angela Merkel.

Iako nije neobično da Merkel ljeti odlazi na godišnji odmor, čudno je što slobodne dane ne provodi sa svojim suprugom Joachimom Sauerom u Južnom Tirolu, uz budno oko medija.

Novine pišu kako je, umjesto toga, kancelarka jednostavno nestala, dok Sauer godišnji provodi sa svojim sinom iz prvog braka u hotelu u kojem je to običavao činiti sa svojom suprugom Angelom. 

Njemački Bild je ovu situaciju uzeo kao povod za nagađanja o razlozima odvojenog odmora, pa tako navode kako je moguće da je Merkel negdje sama, kod majke, u nekoj klinici, tajnoj misiji ili da prolazi kroz probleme u braku. 

Drugi su mediji pokazali više razumijevanja za njen "nestanak" pa pišu kako i ona ima pravo na kratko povlačenje iz javnosti. 

Kancelarka se posljednji puta u javnosti pojavila krajem srpnja na Wagner festivalu u Bayreuthu, a iduće javne obveze ima tek 20. kolovoza. 

Merkel je još na ljetnoj konferenciji za medije najavila da će si ovoga ljeta priuštiti nekoliko dana odmora na kojem se planira dobro naspavati.

Jest da je jedna od najmoćnijih žena svijeta, ali mi te razumijemo Angela. Odmori se, zaslužila si. Ipak većinu vremena ima posla s Donaldom Trumpom, a ako to nije iscrpljujuće, ne znamo što jest.

Angela Merkel

nestanak

mediji

godišnji odmor

newsletter

Prijavite se na Newsletter