Foto: Od uha do uha

Ništa ne može nasmijati Kima kao uspješno testiranje novog oružja


100posto
25.08.2019.12:00
Ništa ne može nasmijati Kima kao uspješno testiranje novog oružja
KCNA

sažeto

Kim Jong-un je s osmjehom pozirao kraj novog minobacača i znanstvenika koje je nazvao blagom zemlje


100posto
25.08.2019.12:00

Čini se da ništa ne može izmamiti osmjeh na lice velikog vođe, kao uspješno testiranje novog minobacača. Upravo to se dogodilo u Sjevernoj Koreji, o čemu su izvijestili i službeni mediji te države. Uspješno testiranje novog super velikog višestrukog raketnog bacača, opisano je ni više ni manje nego čudo sjevernokoreanskih znanstvenika, kazali su iz Pjongjanga.

Najveći događaj ovog vikenda u toj zemlji nije propustio ni Kim Jong-un, koji se zakleo da će nastaviti s lansiranjem raketa koje su mu tako mile.

KCNA

Testiranje je dokazalo da su sve taktičke i tehnološke specifikacije sustava ispravno su dostigle zadane indekse. Svoje zadovoljstvo Kim je izrazio riječima da je to uistinu sjajno oružje.

"Naši mladi znanstvenici u nacionalnoj obrani su tako pametni, što iz vlastite glave mogu zamisliti, dizajnirati i završiti ovaj oružani sistem i to u jednom pokretu, iako ga nikad nisu vidjeli. Obavili su sjajan posao", kazao je Kim Jong-un, prenijela je državna agencija.

Čovjek voli svoje rakete

Čini se kako je Donald Trump imao pravo kada je za Kima rekao da čovjek jednostavno voli gledati rakete kako lete. Fotografije snimljene na subotnjem testiranju pokazuju iskonsku sreću vođe Sjeverne Koreje.

Kim je sa smiješkom pozirao kraj minobacača, kao i s timom znanstvenika koje je velikodušno pohvalio rekavši da su oni 'dragocjeno blago i bogatstvo zemlje koje se ne može mijenjati ni za što'.

KCNA

KCNA

Ranije tog dana, kad su Trumpa pitali za taj sedmi po redu, vojni test kojeg Sjeverna Koreja izvodi samo ovog ljeta, Donald Trump je kazao kako je Kim bio 'prilično izravan' s njim o svojoj strasti za lansiranjem raketa, implicirajući da još jedan test vjerojatno neće pogoršati ionako usporene pregovore o denuklearizaciji, piše RT.

Dok u Americi već sliježu ramenima na sjevernokorejske vojne vježbe, Kim Jong-un poručuje da Sjeverna Koreja "nikad neće trgovati svojom strateškom sigurnošću" zbog ukidanja sankcija te se zakleo da će se žestoko boriti sa "sve većim vojnim prijetnjama i uvredljivim pritiskom".

KCNA

Sjeverna Koreja

oružje

Kim Jong Un

rakete

newsletter

Prijavite se na Newsletter