Splićanin nezadovoljan Advenotm

'Nikad tužnije nije grad izgledao za vrijeme božićnih blagdana kao ove godine i nikad nisam imao veću želju da Advent prođe što prije'


100posto
07.01.2019.18:00
'Nikad tužnije nije grad izgledao za vrijeme božićnih blagdana kao ove godine i nikad nisam imao veću želju da Advent prođe što prije'
božidar Vukičević/ CROPIX

sažeto

Davor Matijević, tajnik splitskog SDP-a na Facebooku je napao gradonačelnika Oparu i organizaciju Adventa 


100posto
07.01.2019.18:00

Tajnik splitskog ogranka SDP-a, Davor Matijević u nedjelju je na svom Facebook profilu kritizirao splitski Advent i HDZ-ovog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu. U tesktu naslovljenom 'Grdaonačelniče, tko jekriv za fijasko Adventa' osvrnuo se na losšu organizaciju koja je rezultirala praznom Rivom i malim brojem posjetitelja. 

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Nikad tužnije nije grad izgledao za vrijeme božićnih blagdana kao ove godine i nikad nisam imao veću želju da Advent i vrijeme tzv. kućica prođe što prije kako bi blamaža završila što ranije. Sablasno prazna Riva kao podsjetnik da je prošlo vrijeme stihijske organizacije i da nije dovoljno staviti nekoliko drvenih baraka na Rivu da bi gradu dali života i sadržaja. Predugo je i trajalo s obzirom da se godinama crpila priča koja je pokrenuta Adventilacijom, a da se u međuvremenu nije nadograđivala i prilagođavala trendovima. Ne tako davne 2012. stvoren je đir koji je ove godine i službeno završen. U želji da se osjeti božićni duh Splićanima nije bilo teško potegnuti ni do Zagreba kako bi se proveli jer tu zabavu nisu imali kod kuće.

I dok se drugi gradovi prilagođavaju trendovima, u Splitu je stihija jedini trend. Tako nam se stihijski dogodio turizam, tako nam se stihijski razvija grad, a stihijski i prebacujemo kolodvore i donosimo prometna rješenja. Jedino smo stihiji dosljedni i vjerni, čak i kad nam se ona redovito poput bumeranga obije o glavu.

Nadam se da će gradonačelnik i gradska vlast napraviti analizu gdje su pogriješili i dobro se pripremiti za iduću sezonu. Split treba biti svjetska destinacija koju će gosti odlučiti posjetiti i van ljetnog perioda, a nama se događa da nismo u stanju zadržati ni naše sugrađane. Razmislite dobro ili prepustite organizaciju nekom tko će znati iskoristit naše potencijale. Dovedite nekog svjetskog DJ-a, organizirajte party, poboljšajte gastro ponudu, dovedite svjetski poznate izvođače... Možda organizacija koncerta Simple Mindsa pomogne!?", napisao je u svom statusu Matijević. 

Mi bismo samo nadodali, da ni u Zagrebu situacija nije bila ništa bolja. 

Split

SDP

advent

Davor Matijević

newsletter

Prijavite se na Newsletter