10 PITANJA ZA STRIPTIZETU

'Nikad ne znamo koliko pijanstva, narkotika i bezobrazluka nas čeka na gaži. Vidjela sam mnoge mlade djevojke koje se nisu ni snašle i već su u prostituciji'


Valerija Bebek
27.07.2019.14:00
'Nikad ne znamo koliko pijanstva, narkotika i bezobrazluka nas čeka na gaži. Vidjela sam mnoge mlade djevojke koje se nisu ni snašle i već su u prostituciji'
Privatna arhiva

sažeto

Striptizeta iz Hrvatske s bogatim iskustvom rada i u klubovima i po privatnim gažama odgovorila je na naših 10 pitanja


Valerija Bebek
27.07.2019.14:00

Koja je razlika između striptiza i go-go plesačice, kako dolaze do gaža i posla te imaju li uleta u kojima ih sile i na seks? O svemu tome iskreno je progovorila Željka Jelić, hrvatska striptizeta koja već dugi niz godina ima iskustva u tom poslu. Prošla je od domaćih do inozemnih klubova, otvoreno je priznala da je sa striptizom počela tek nakon što je ugradila silikone.

Spremno je odgovorila na svih 10 pitanja koje smo joj postavili o tome kako je to baviti se striptizom u Hrvatskoj. Otkrila je zašto joj je u jednom trenu da je između kupovine auta i povećanja grudi bilo žao što je napravila ovo drugo.

Isto tako iz iskustva odnosno onog što je vidjela može potvrditi da je prostitucija, isprepletena s drogom i alkoholom u velikom postotku povezana sa striptizom.

Kako to da ste odlučili postati striptizeta?

Jednoličan kancelarijski posao, slabašna plaća i moja želja za avanturom odveli su me u Peep show gdje sam se prvi puta, za novac, skinula do kraja. Nešto kasnije odlučila sam dati otkaz u Ini i otišla u Japan kao pjevačica u karaoke club. Nas tri Hrvatice, nezadovoljne statusom i zaradom, krenule smo okušati sreću u najboljem karaoke clubu u Tokiju, no, ušavši na kriva vrata, zabunom smo se zatekle u noćnom klubu! Za razliku od mojih dviju kolegice, zgroženih situacijom i atmosferom u kojoj smo se našle, mene je ista ta atmosfera oduševila, pogotovu spektakularan, seksepilni nastupi dviju prekrasnih, gipkih plesačica na šipci!

100posto

Moja odluka da i sama postanem poput njih ukorijenila se u moje misli a bome i obistinila po povratku u Hrvatsku i to u čakovečkom noćnom klubu gdje je započela moja karijera. Doduše, zbog nedostatka oblina, ispočetka su to bili go-go nastupi (bez skidanja, u lijepim seksepilnim kostimićima) a koji su nakon ugradnje mojih silikonki prerasli u toples show u klubovima (tijekom nastupa na šipci skida se grudnjak) te striptiz, iliti skidanje do kraja, na gažama (momačkim večerima, rođendanima, javnim i inim nastupima).

Gdje se to počinje, konkretno gdje ste vi počeli?

Smjernice kod traženja posla bili bi oglasi u Oglasniku, na Faceu ili usmena predaja. Svoj prvi nastup u toplesu odradila sam u jednom klubu u Opatiji i to ne uz šipku nego stolicu. Taj trenutak sam i opisala u svojoj knjizi 'Lajkavica'. U knjizi je opsiala svoje doživljaje pod umjetničkim imenom Živa Kesh.

"Čudo je ta stolica, tjera me da je pokretima slavim. Samo da ne padnem s nje, pomislim zabrinuto, grleći je razdragano tijekom nastupa. Jedino je grudnjak pao. Taj trenutak, popraćen ovacijama, zadovoljnu publiku podigne na noge! Srsi su mi tijelom prštali, dok me gromoglasan pljesak pozivao na bis.

Privatna arhiva

Svaka čast i jeziku i laskanju i zrnu mudrosti. Silikonke, od riječi rječitije, od muzike glasnije, najjače se čuju!, pomislim ushićeno, šaljući rukom poljupce u publiku.

Nedugo zatim, pala je i prva ponuda za striptiz na javnom mjestu u malenom kafiću u srcu Senju. Zaredale su ponude za momačke večeri, rođendane, ma sve i svašta. Tipsovi i ovacije postali su moja svakodnevica", ulomak iz Željkine knjige Lajkavica.

Koja je razlika između go-go plesačice i striptizete?

Go-go plesačice nastupaju u prekrasnim, maštovitim, zavodljivim kostimima ali im ne pada na pamet ogoliti se tijekom nastupa za razliku od striptizeta koje su gole na kraju nastupa.

Koliko dugo već to radite, koliko se izmijenila scena?

Ja sam već godinama u tom poslu. Mogu iz iskustva reći da se u Hrvatskoj scena drastično izmijenila što se tiče striptiza. Mnogi su klubovi propali, radi ih tek nekolicina. Većina striptizeta radi negdje van granica. Gogerice su puno više angažirane. Ipak je ovo Hrvatska…

Gdje ovih dana plešete, kako ljudi dođu do vas?

Kako ja, tako i druge striptizete oglašene smo u Plavom oglasniku, a tu je i usmena predaja - na gažama se ostavi broj mobitela zainteresiranim momcima i tako se zavrte ponuda i potražnja.

Privatna arhiva

Kada vas netko nazove da dogovorite nastup za recimo momačku ili rođendan, što im sve kažete?

Kažem da nastupam isključivo na feštama, dakle, za ekipu, NE za pojedince i baš ništa drugo osim striptiza ne dolazi u obzir! Naglasim da je SEKS ISKLJUČEN!!! Zatim im pojasnim detalje nastupa: traje pola sata u komadu, skidaju me do kraja, lap dance je ponuđen svima, kako slavljeniku, tako i uzvanicima, mogu izabrati jedan od kostima (doktorica, sobarica, policajka, mladenka…). Nakon završetka plesne točke ostajem još neko vrijeme u društvu s ekipom, zaplešemo, zapjevamo, upoznamo se, slikamo. Potom odlazim.

Kako vam je bilo prvi put skinuti se do kraja?

Zanimljiv je podatak da sam nakon umetanja dugo čekanih silikonki dobila otkaz u jednom zadarskom noćnom klubu jer je gazda kluba zaključio da ono što tamo triba nisu cice nego pice pa je najurio sve nas plesačice i doveo djevojke koje daju uslugu više! Gledajući ogromnu hrpu spakiranih kufera, ljutito sam si spočitavala što sam između kupovine auta i silikonki izabrala silikonke.

Kad je zazvonio mobitel – kolegica me pozvala na manifestaciju Miss topless! Fora – uz pristojnu novčanu naknadu, mi smo se, angažirane djevojke, integrirale u publiku ne bi li se što više djevojaka iz publike prijavilo na natjecanje! Eto, tako su moje silikonkice prvi puta zadovoljno stršale ispod osvojenih lenti! A onda mi je jedna od natjecateljica predložila da dođem raditi u opatijski noćni klub, što s objeručke prihvatila. Iznenadilo me što klub nije imao šipku već stolicu, no, i na njoj se može napraviti odličan nastup.

100posto

Osobna arhiva

Imate li uleta, pokušavaju li vas nagovoriti na seks? Što im tada kažete?

Na dnevnoj bazi, barem petorica! Uzalud mi naglasak na seks isključen već na početku razgovora, kad kraj rijetko prođe bez pitanja koliko treba nadoplatiti za seks ili da li bi ipak samo ovo ili samo ono, a to obično uključuje razne degutantne perverzije! Koliko god se trudila ostati dama do kraja razgovora, sve češće sam odrešita, drska i bezobrazna u odbijanjima! To je ogromna doza negativne energije koju je jako teško otpustiti, a to je moja svakodnevica…

Je li to opasan posao, kako se najbolje zaštiti?

Ako govorimo o Rijeci, Opatiji i široj okolici, opasnosti nema. Tamo je najbolja publika na svijetu, svaka im čast svima! To su iskreni štovatelji striptiza, njegovog umjetničkog dijela. Hvala im, od srca u ime svih nas striptizeta! A inače, iako se preko mobitela nastoje dogovoriti baš svi detalji nastupa, nikad ne znamo kakva nas ekipa čeka, kolika doza pijanstva, narkotika i bezobrazluka. Na nas uglavnom paze momci s kojima je nastup dogovoren. Jako je važan i naš osobni stav koji mora biti čvrst i jasan od početka do kraja nastupa. Što se klubova tiče, većinom su tamo bodyguardi pa je opasnost smanjena.

Koliko ste primijetili da je prostitucija povezana sa striptizom?

Na žalost, i u klubovima i na gažama alkohola i droge ima u izobilju a kad im se plesačica prepusti kočnice popuštaju… nije se ni snašla a već je u raljama prostitucije… Iskreno, žao mi je svih tih djevojaka koje svoju dragocjenu mladost trate po klubovima. Ali što se može, mladost-ludost žudi za avanturama… Tko sam ja da im sudim?

Privatna arhiva

10 pitanja za...

striptiz

striptizeta

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter