nevjerojatne teorije zavjere

Nije problem samo u HTV-u, provučićevi mediji skandalozno optužuju 'Tuđmanovu ustašicu' zbog podrške prosvjedima


Daniel Radman
23.12.2018.20:00
Nije problem samo u HTV-u, provučićevi mediji skandalozno optužuju 'Tuđmanovu ustašicu' zbog podrške prosvjedima
Marko Djurica / REUTERS

sažeto

Jadranka Kosor našla se na udaru beogradskih tabloida


Daniel Radman
23.12.2018.20:00

Paranoja provučićevih medija prelazi svaku granicu dobrog ukusa. Naravno, ulje na vatru dolijevaju i sami državni dužnosnici, poput ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je u jednom danu uspio 'proniknuti' u teorije zavjere oko brojnosti prosvjednika, ali i optužiti hrvatsku stranu.

Dakle, prvo je tvrdio da je na skupu nazvanom 'Jedan u pet milijuna' bilo svega 5.000 prosvjednika, iako tvrdnje organizatora govore o 35-40 tisuća. Nakon toga se obrušio i na HTV, čije je izvještaj ocijenio neprofesionalnim, uz opasku 'samo što nisu pozvali na rušenje vlasti'.

Novinar ga je upitao o podrški hrvatske predsjednice prosvjedima, no taj dio je, srećom po njega, zanemario jer se Kolinda Grabar-Kitarović i nije oglasila putem društvenih mreža. No, zato se oglasila bivša hrvatska premijerka, Jadranka Kosor, zbog koje je, vrlo vjerojatno, i nastala zabuna.

No, da se radi o Kosor primjetili su notorni beogradski tabloidi 'Alo' i 'Informer' koju su je skandalozno nazvali 'dežurnom mrziteljkom Srba' i 'Tuđmanovom ustašicom', a njezinu poruku podrške doveli u kontekst zajedničkim interesima nje i Vučićeve oporbe, prije svega Dragana Đilasa, koji, naravno, žele slabu Srbiju.

Sam Vučić nije se oglašavao nakon jučerašnjeg okupljanja, ovih dana se naveliko bavi vanjskom politikom.

Beograd

prosvjedi

Jadranka Kosor

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter