selfiji više nikad neće biti isti

Nije njegova ideja, ali se uklapa u njegov fetiš


100posto
05.08.2019.15:00
Nije njegova ideja, ali se uklapa u njegov fetiš
Profimedia

sažeto

Ovaj je projekt vrijedan čak 64 milijuna dolara, a svha je prvenstveno sigurnost


100posto
05.08.2019.15:00

Selfiji ispred Bijele kuće više nikada neće biti isti. Naime, oko rezidencije američkog predsjednika Donalda Trumpa upravo se postavlja viša ograda vrijedna čak 64 milijuna dolara, a koja će je sakriti od pogleda s ulice. 

Screenshot / YouTube

Nova ograda bit će dvostruko viša od sadašnje

Ovaj projekt u suradnji provode Nacionalna služba za parkove i Tajna služba, ograda će biti visoka čak 3,96 metara, odnosno dvostruko više od ograde koja se zamjenjuje.

Nije Trumpova ideja, već sigurnosna potreba

Očekuje se da će izgradnja potrajati do 2021. godine, a iako bi čovjek pomislio da je sve to Trumpova ideja, s obzirom na opsjednutost zidom na granici s Meksikom, projekt je prethodio njegovom mandatu i to zbog niza slučajeva ugrožavanja sigurnosti Bijele kuće, uključujući čovjeka koji je naoružan nožem  ušao u zgradu 2014. godine, a službe sigurnosti uhvatile su ga tek na prvom katu. 

Selfiji više nikada neće biti isti

Bijela kuća će tijekom radova ostati donekle vidljiva iz svih pravaca, a u budućnosti će nestati glavni pogled na predsjednikov ured i dom, poznati lajtmotiv brojnih fotografija iz Washingtona. 

Bit ćemo malo zločesti i našaliti se kako bi, da je projekt kojim slučajem krenuo ranije, možda uvelike pomrsio planove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i njezinog misterioznog javljanja ispred ograde Bijele kuće.

Screenshot: Youtube

Kolinda Grabar Kitarović

Trump

Bijela kuća

ograda

izgradnja

newsletter

Prijavite se na Newsletter