Oops, I did it again

Nestašni HDZ-ov zastupnik Franjo Lucić, prvi hrvatski političar sa seks skandalom iza sebe, ponovno se obrukao


Robin Mikulić
06.07.2018.15:05
Nestašni HDZ-ov zastupnik Franjo Lucić, prvi hrvatski političar sa seks skandalom iza sebe, ponovno se obrukao
Cropix

sažeto

Pripremili smo mali pregled svih dosada poznatih Lucićevih skandala, afera i mutnih priča iz kojih je svih odreda isplivao potpuno neokrznut


Robin Mikulić
06.07.2018.15:05

U jeku hibridnog rata između Pantovčaka i Banskih dvora o tome tko će na tekmu, dočekala nas je nova nogometna vijest zbog koje bi se naši državni čelnici mogli dvaput zamisliti kako će i hoće li pod svaku cijenu u Rusiju.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa predložilo je upravo pokretanje postupka protiv saborskih zastupnika Franje Lucića i Pere Ćosića. Misle da nije baš okej što su putovali svijetom ganjajući našu nogometnu reprezentaciju na račun HNS.

Dobro upućene ova vijest o novoj mrlji u već ionako dobrano prljavoj karijeri problematičnog HDZ-ovog saborskog zastupnika nimalo ne čudi. Gospodin Lucić razvlačio se, kako znamo, redovito po medijima u posljednjih nekoliko mjeseci. Evo kratkog pregleda njegovih najvećih hitova.

Podmićivanje novinara

Drago Hedl naš je poznati istraživački novinar s dugogodišnjom karijerom ovjenčanom mnogobrojnim lovorikama. Dohvatio se prošle godine propalih poslova spomenutog zastupnika. Kako se Luciću nije nimalo svidjelo ono što je Hedl iskopao o njegovim poslovnim katastrofama pokušao je pribjeći rješavanju situacije na klasičan hrvatski način – korupcijom.

HDZ-ov je saborski zastupnik poznatom novinaru ponudio tri puta veću svotu od one koju mu je za objavu tog članka ponudila redakcija. Hedl ga je odbio te čitavu stvar uredno prijavio nadležnim institucijama, ali - kako to kod nas obično biva - tresla su se brda, rodio se miš. Sudac je odbacio optužbe protiv Lucića.

Sukob interesa

Priča s uvoda članka koji upravo čitate zahuktala se nakon što je isplivala vijest da je Lucić nogometne utakmice naše reprezentacije, i to ni više ni manje nego iz svečanih loža, pratio na račun hrvatskih poreznih obveznika zahvaljujući svojim rodbinskim vezama. A kako drugačije, reći će mnogi.

HNS je tada negirao cijelu priču, rukama i nogama se borio protiv toga da se javnost ni pod koju cijenu ne dokopa spornih dokumenata koji bi išli u prilog tezi da je Lucić koristio svoje ortačke veze kako bi ne samo besplatno gledao tekme, nego usto još i besplatno odsjedao po najluksuznijim hotelima na svijetu. Koliko mu se to obilo u glavu bilo bi smiješno da nije toliko tužno.

Prvi seks skandal u visokoj politici

Zahvaljujući tom nesretnom odsjedanju u jednom od luksuznijih grčkih hotela Lucić, inače uzoran katolik i obiteljski čovjek, završio je u središtu prvog hrvatskog seks skandala u visokoj politici.

Slikao se HDZ-ov nestašni saborski zastupnik obnažen ispred ogledalom, pred vrlo prepoznatljivom pozadinom spomenutog elitnog hotela, pa je potom slike poslao svojoj ljubavnici. Kad su isplivale u javnost prekrivao se ušima preko očiju, ali njegova je pozicija u Saboru i dalje ostala nepromijenjena. Zaklinjanju desnog centra u tradicionalne hrvatske i kršćanske vrijednosti unatoč.

Seks skandal broj 2

Kao da smo u filmu Quentina Tarantina, ova je priča dobila svoj dostojni nastavak. Pokazalo se da je Lucić svojoj ženi bio nevjeran i ranije, a na njegovu je golemu nesreću aferu razotkrila žena koja ga je odlučila ucijeniti. Trump je, u usporedbi s Lucićem, pravi genijalac. Jer, umjesto da Lucić sve fino riješi preko treće strane i ostane čistih ruku, on je jadničak sam hodočastio na groblje kako bi svojoj svojoj ucjenjivačici  predao kuvertu s zatraženih 40.000 eura.

No, prepredeni je Lucić nasamario jadnu ženu. Umjesto obećanih desetaka tisuća eura, on je na groblju ostavio samo 200 kuna i prijavio zločin policiji. Žena je dobila uvjetnu, a njegova je sramota ostala skrivena od šire javnosti sve donedavno.

Previše promila u krvi

Cropix

Posljednji se put, barem koliko je to poznato medijima, Lucić o zakon ogriješio početkom ove godine kad ga je policija uhvatila pijanog za volanom. Policija, doduše, nikad nije službeno potvrdila identitet prekršitelja, ali jedan je hrvatski portal povezao upravo njegovo ime s ovim slučajem. 

Da stvar bude gore, još je sredinom 2000-ih skrivio nesreću u kojoj je ozbiljno stradala jedna žena. Izvukao se tada na tehničke propuste policije, nikad ga nisu testirali na tragove alkohola, ali naveliko se nagađalo o broju promila u njegovoj krvu u trenutku nesreće.

seks skandal

Franjo Lucić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter