VOJNICI POMAŽU GRAĐANIMA

Nema više žeđi, HV u Slavonski Brod dopremio tisuće litara pitke vode, priključio se i Crveni krić


HINA
02.04.2018.19:05
Nema više žeđi, HV u Slavonski Brod dopremio tisuće litara pitke vode, priključio se i Crveni krić
Mirko Bozidar Wolf/CROPIX

HINA
02.04.2018.19:05

Pripadnici Hrvatske vojske i u ponedjeljak pomažu u opskrbi stanovništva Slavonskog Broda pitkom vodom sa šest cisterni kapaciteta do 20000 litara pitke vode, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

 Na terenu je i 31 pripadnik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

 Tijekom jučerašnjeg dana, na Uskrs, stanovnicima Slavonskog Broda je dostavljena 31.000 litara vode, a danas pripadnici Hrvatske vojske s djelatnicima Crvenog križa također dostavljaju građanima Slavonskog Broda flaširanu vodu.

 Pripadnici Oružanih snaga RH, kao i cisterne s pitkom vodom, bit će i nadalje na raspolaganju lokalnom stanovništvu, dok se Slavonski Brod i okolica ne spoje na vodocrpilište u Sikirevcima, kako je najavljeno na sastanku Stožera civilne zaštite održanom u subotu, 31. ožujka.

 Stanovnici Slavonskog Broda i općina Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Oriovac i Sibinj od subote nemaju pitku vodu jer je slavonskobrodsko  vodocrpilište onečišćeno ugljikovodicima. 

 Jutros su počeli radovi na spajanju Slavonskog Broda na vodocrpilište u Sikirevcima, a ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić ranije danas najavio je da će pitku vodu Brođani i stanovnici okolnih općina dobiti za 15 dana.

Slavonski Brod

zagađenje

hrvatska vojska

pitka voda

Crveni Križ

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter