kako im je to samo palo na pamet

Ne ovo nije prizor iz nekog filma o Divljem Zapadu, nego se to ovih dana dogodio u Teksasu. Dvojica policajaca kroz grad su vodili Afroamerikanca zavezanog užetom za konja


100posto
07.08.2019.13:15
Ne ovo nije prizor iz nekog filma o Divljem Zapadu, nego se to ovih dana dogodio u Teksasu. Dvojica policajaca kroz grad su vodili Afroamerikanca zavezanog užetom za konja
iStock

sažeto

Nakon svega na društveni mrežama oglasila se i rođakinja spomenutog muškarca koja je napisala da je riječ o beskućniku koji pati od mentalnih bolesti


100posto
07.08.2019.13:15

Proteklog vikenda u Galvestonu u Teksasu dogodio se incident u kojem su dvojica policajaca na konjima kroz grad vodili jednog Afroamerikanca zavezanog konopcem. Ubrzo je fotografija tog stravičnog prizora završila na društvenim mrežama i izazvala veliki revolt. 

Kako policajci nisu imali patrolno vozilo, zakačili su uže za lisice i poveli sa sobom četrdesettrogodišnjeg Afroamerikanca. No, ma koliko se sad policija pokušava opravdati zbog ovog prizora on je izazvao revolt, naročito među Afroamerikancima na društvenim mrežama koji su naveli da ih ta scena podsjeća na period ropstva iz 19. stoljeća.

Nakon brojnih reakcija uslijedila je isprika šefa lokalne policije koji je naveo da je to privođenje predstavljalo "nepotrebno sramoćenje". 

Isprika šefa policije

"Vjerujem da su naši policajci u ovom slučaju jako loše prosudili i trebali su pričekati drugu jedinicu s automobilom", naveo je šef policije, naglasivši da se ispričava, ali isto tako da policajci nisu imali lošu namjeru. 

Također je otkriveno da je privedeni muškarac kasnije oslobođen uz jamčevinu, a nakon svega na društveni mrežama oglasila se i rođakinja spomenutog muškarca koja je napisala da je riječ o beskućniku koji pati od mentalnih bolesti.

"Zamislite da lutate ulicama tražeći člana obitelji koji je otišao kod kuće i pretražujete skloništa za beskućnike u nadi da ćete ga ugledati ili da će se  on sam pojaviti. Baš to prolazi njegovo dvoje djece, a onda na Facebooku iskrsne fotografija kako voljenog ali bolesnog oca policajci vode zavezanog užem na konjima", napisala je ona.

policija

uhićenje

afroamerikanac

uže

newsletter

Prijavite se na Newsletter