STRAST PRETVORIO U BIZNIS

Ne odvaja se od koplja pomoću kojeg lovi, 'zapeo' je u kamenom dobu, a neobičnom turističkom ponudom godinama privlači turiste iz cijeloga svijeta


Matej Devčić
14.08.2019.10:00
Ne odvaja se od koplja pomoću kojeg lovi, 'zapeo' je u kamenom dobu, a neobičnom turističkom ponudom godinama privlači turiste iz cijeloga svijeta
Profimedia

sažeto

37-godišnji Talijan zaljubljen u paleolit uči turiste kako da žive kao neandertalci 


Matej Devčić
14.08.2019.10:00

Samoprozvani suvremeni pećinski čovjek Guido Camia turiste u Italiji uči kako da žive kao neandertalci te im pokazuje tehnike preživljavanja iz kamenog doba. Zainteresirani turisti, između ostalog, uče kako da se goloruki penju po stijenama i drveću, zapale vatru samo pomoću kamena ili izgrade sklonište.

Obuku ovog 37-godišnjaka odobrila je talijanska Federacija za preživljavanje, a cijena obuke se kreće između 70 i 100 eura te se ona održava uglavnom preko vikenda.

Profimedia

Obuku organizira već pet godina

Camia svojim izgledom podsjeća na pravog neandertalca. Obučen je u životinjsku kosu, ima dugu kosu i bradu te se ne odvaja od koplja pomoću kojeg lovi.

"Obuku organiziram već pet godina i oni su pod pokroviteljstvom talijanske Federacije za preživljavanje. Moja strast je paleolit pa odatle dolazi i ideja o modernom neandertalcu. Oni su bili inteligentni, otkrili su vatru te su se mogli prilagoditi svim vremenskim uvjetima. Neandertalci su bili nomadi koji su se podosta selili, živjeli su po pećinama i znali su napraviti sklonište", kazao je Camia.

Profimedia

Uče osnovne metode preživljavanja

Na njegovu obuku, kako je objasnio, dolaze obitelji i organizirane grupe kojima nudi predavanja od nekoliko sati i na njima uče osnovne metode preživljavanja.

"Pokazujem im kako su neandertalci živjeli, što su jeli, kako su palili vatru ili koristili koplje. Tu je i ubrzana obuka pripremanja osnovnih jela, a polaznici, ako to žele, mogu sami loviti ono što će jesti", tvrdi Camia.

turizam

Italija

Guido Camia

nenadertalac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter