video: uče od najboljih

Ne dolaze Kinezi u Hrvatsku samo da bi vikali 'Za dom spremni', odlučili su nas posjetiti i zbog jedne mnogo važnije i pametnije stvari


Mia Peretić
25.03.2019.11:40
Ne dolaze Kinezi u Hrvatsku samo da bi vikali 'Za dom spremni', odlučili su nas posjetiti i zbog jedne mnogo važnije i pametnije stvari
HGSS

sažeto

Kineski kolege su presretni što imaju prilike učiti od naših HGSS-ovaca


Mia Peretić
25.03.2019.11:40

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) završila je edukaciju kineskih kolega za spašavanje na divljim vodama, rijekama i jezerima. Ovo je iznimno priznanje kvalitete rada HGSS-a, koji svoje edukacije spašavanja na divljim vodama i poplavama rade sukladno međunarodnim Rescue3 standardima.

Došli učiti od najboljih

Kinezi, naime, u tom području žele od nas puno naučiti, te trenutno rade na oformljavanju vlastitog tima. 

S obzirom da su naš HGSS Kinezi prepoznali kao dobrog i iskusnog partnera, jučer je završena edukacija koja se od 19. ožujka održavala u Omišu na Cetini. Uz kolege spašavatelje iz NR Kine sudionici tečaja su bili i članovi Kanu kluba Končar iz Zagreba preko kojih je i nastala suradnja još u 12. mjesecu 2018., kada su dva tima Spašavatelja na divljim vodama i poplavama u ulogama instruktora i savjetnika sudjelovala na međunarodnim natjecanjima u NR Kini.

'Hrvatska ima odlične ekipe spašavatelja'

Jedan od kineskih spašavatelja Jim Chaisui rekao je kako je vrlo sretan što je prošao edukaciju, te je ovime započeta jedna lijepa suradnja između Hrvatske i NR Kine.

"Hrvatska je prošle godine na natjecanje u Kinu poslala odlične ekipe spašavatelja, zato smo došli ovdje. Želimo nešto naučiti, vježbati kako bi naučili sve vezano za spašavanja na divljim vodama rijekama i jezerima, ovo je odlična rijeka za vježbu i stjecanje iskustva", rekao je Chaisui.

spašavanje

HGSS

kinezi

obuka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter