80 mu je godina tek

Ne bojte se ako se nalazite u nekom od ovih gradova i na nebu ugledate znak 'Viteza tame', za to postoji dobar razlog


100posto
21.09.2019.19:00
Ne bojte se ako se nalazite u nekom od ovih gradova i na nebu ugledate znak 'Viteza tame', za to postoji dobar razlog
Reuters

sažeto

Joker će na svoj dan morati još pričekati...


100posto
21.09.2019.19:00

Ako imate sreće i večeras se nalazite u New Yorku, Parizu, Tokiju ili Berlinu, uperite pogled prema gore i nemojte se prepasti kada ugledate veliki Batmanov znak na noćnom nebu jer to ne znači da stiže superheroj u crnom plaštu, već da se diljem svijeta obilježava Batmanov dan.

Batman slavi 80. rođendan!

Da, dobro ste pročitali, dan posvećen super heroju iz stripova i popularnih filmova obilježava se svakog rujna, a ove godine slavi se i veliki jubilej - Batmanov 80. rođendan! 

DC Entertainment i Warner Bros već proteklih pola stoljeća odaju počast ovom fantastičnom liku, a prvi službeni Batmanov dan proslavljen je 23. srpnja 2014. na 75. obljetnicu njegova stvaranja. Od tada je obilježavanje nastavljeno svake godine, a jedina promjena je u tome što je slavlje pomaknuto na rujan, bez točno određenog datuma.

Događanja diljem SAD-a, Joker će na svoj dan još čekati

U Sjedinjenim Američkim Državama večeras se planiraju brojna događanja: Batman maraton, posebno slavlje u Oracle parku u San Franciscu, te zajedničko čitanje stripova. 

Zanimljivo, ovogodišnje se događanje odvija manje od dva tjedna prije prikazivanja filma Joker. Taj će klaun-zločinac na svoj dan ipak još morati pričekati.

obljetnica

Batman

slavlje

newsletter

Prijavite se na Newsletter