ČINJENICE GOVORE DRUGAČIJE

Navikli smo na to da Trump izvali glupost, no zbog njegove tvrdnje ovoga puta je morala reagirati i Bijela kuća


Matej Devčić
27.08.2019.16:00
Navikli smo na to da Trump izvali glupost, no zbog njegove tvrdnje ovoga puta je morala reagirati i Bijela kuća
Reuters

sažeto

Donald Trump našao se na meti kritika nakon što je izjavio da je Melania upoznala sjevernokorejskog lidera, iako se to nikad nije dogodilo


Matej Devčić
27.08.2019.16:00

Američki predsjednik Donald Trump po tko zna koji put se našao na meti korisnika društvenih mreža i to zbog izjave da je njegova supruga Melania upoznala lidera Sjeverne Koreje Kim Jong-una.

Tijekom summita G7, Trump je novinarima počeo pričati o Kim Jong-unu za kojeg je ustvrdio da je "čovjek zemlje s ogromnim potencijalom" te je kazao da ga je i Melania imala prilike dobro upoznati.

Provjerom činjenica korisnici društvenih mreža su američkog predsjednika i javnost izvijestili da Melania nikada nije putovala s Trumpom na sastanke sa sjevernokorejskim liderom i da ona nikako nije mogla upoznati Kim Jong-una.

"Sa suprugom priča o raznim temama pa i o Kim Jong-unu"

O ovom slučaju brzo su se oglasili iz Bijele kuće uz objašnjenje da je Trump zapravo htio reći da Melania poznaje Kima kroz priče o njegovom životu koje obiluju mnogim zanimljivim detaljima.

"Predsjednik Trump sa svojom suprugom detaljno priča o raznim temama pa tako i o svom snažnom odnosu s Kim Jong-unom", poručili su iz Bijele kuće. Inače, Trump se sa sjevernokorejskim liderom sastao tri puta kako bi razgovarali o denuklearizaciji na Korejskom poluotoku.

Donald Trump

Sjeverna Koreja

Amerika

Kim Jong-un

Melania Trump

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter