NEVJEROJATAN SPEKTAKL

Navikli smo na partije na svakakvim mjestima, ali ono što sprema talijanski astronaut odvest će partijanere u drugu dimenziju


Matej Devčić
13.08.2019.18:00
Navikli smo na partije na svakakvim mjestima, ali ono što sprema talijanski astronaut odvest će partijanere u drugu dimenziju
Profimedia

sažeto

Astronaut Luca Parmitano danas će nastupati kao DJ i to iz svemira


Matej Devčić
13.08.2019.18:00

Talijanski astronaut iz Europske svemirske agencije Luca Parmitano podigao je razinu partijanja u skroz drugu dimenziju, i to doslovno. Parmitano će, naime, danas nastupati kao DJ i to iz svemira.

Parmitano je tako dobio titulu prvog 'svemirskog' DJ-a, a organizirani su i live-streamovi nastupa satelitom u sklopu luksuznog krstarenja po Mediteranu. Za ovaj spektakl zaslužna je organizacija njemačkog "World Club Dome-a" (WCD), a na krstarenju očekuju oko 3 000 posjetitelja.

"Vjerojatno su mislili da sam lud"

Bernd Breiter, direktor WCD-a, kazao je da prvi put kada je kontaktirao Europsku svemirsku agenciju s ovom idejom dobio odbijenicu. "Poklopili su mi i vjerojatno mislili da sam lud", kazao je Breiter koji je uspio postići dogovor s agencijom.

Astronaut Parmitano je u sklopu šestomjesečne misije sa Zemlje na Međunarodnu svemirsku postaju odletio na 50. obljetnicu slijetanja na Mjesec, 20. srpnja, a prije toga je prošao kroz rigorozan trening njemačkog DJ-a Le Shuuka i BigCityBeatsa.

Skoro se utopio u svemirskom odijelu

Četrdesetdvogodišnji astronaut na ISS-u je već bio 2013. godine, a tijekom tadašnjeg boravka u svemiru, u jednoj se prigodi gotovo utopio u svemirskom odijelu jer mu se u kacigi za vrijeme svemirske šetnje nakupila voda.

Njegovu je svemirsku šetnju 16. srpnja 2013. s partnerom Christopherom Cassidyjem okončala zemaljska kontrola nakon što je doznala kako nešto curi. "Kako sam se približavao ulazu, bio sam sve sigurniji da razina vode raste. Osjećao sam kako prekriva spužvu na mojim slušalicama. Pitao sam se hoće li mi prekinuti audiokontakt. Zbilja užasan osjećaj, koji sam pogoršao pokušajima da pokretima glave pokrenem vodu", kazao je tada.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter