Trebaju li nam novi Frano Despić i Luka Ritz?

Navijački huligan napao pankericu: Pogledajte strašne posljedice najnovijeg obračuna zagrebačkih subkultura


Tomislav Kukec
19.05.2017.12:35
Navijački huligan napao pankericu: Pogledajte strašne posljedice najnovijeg obračuna zagrebačkih subkultura
Privatni album

sažeto

Djevojka (23) brutalno je pretučena ispred zagrebačkog kafića Route 66, a za ovu subotu najavljena je nova tučnjava


Tomislav Kukec
19.05.2017.12:35

Zagrebački klub Route 66, smješten uz hramove kulture KD Vatroslav Lisinski i Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu, klub poznat po dobroj glazbi i nenasilju, bio je prošlog vikenda poprište krvavog obračuna dviju zagrebačkih subkultura - pankera i navijačkih huligana. 

U sukobu koji se dogodio u noći sa subote na nedjelju, ozlijeđena je 23-godišnja djevojka koja je pokušala smiriti stvar. Sve je počelo oko 2 sata u noći, kada je u Routeu bio pri kraju punk nastup nekolicine bendova. Društvo je počelo napuštati klub. No, ispred ih je dočekala skupina nasilnika. Bili su, kažu nam sudionici obračuna, vidno alkoholizirani. Počeli su ih vrijeđati i pozivati na tučnjavu, a onda i fizički napali nekoliko "pankera". Riječ je o, kažu nam očevici, mladićima koji su poznati u krugovima navijačkih huligana, te se vole poistovjećivati sa zagrebačkom navijačkom skupinom Bad Blue Boys. Kako bi spriječila kulminaciju nasilja, obratila im se 23-godišnja djevojka (podaci poznati redakciji 100posto).

- Kaj vi znate kaj je Zagreb, kaj su Boysi - vikala je skupina.

Privatni album

Kada je okrenula leđa, odjednom je osjetila udarac u glavu. U ruci je držala staklenu bocu s pivom. Od siline udarca pala je na pod te se razrezala na bocu koja se u padu razbila. 

O težini ozljeda dovoljno govore fotografije s kojih je vidljivo kako je djevojka samo srećom izbjegla možda i po život opasne posljedice, jer joj staklo samo čudom nije razrezalo krvne žile. 

Privatni album

Sukob nam je potvrdila i Policijska uprava zagrebačka, u kojoj kažu kako su se sudionici napada razbježali prije dolaska policije, te se za njima intenzivno traga. 

Novinarka zagrebačkog portala Anwa.com.hr Lucija Pušonjić, koja već neko vrijeme prati gradske subkulturne pokrete, razgovarala je s većinom sudionika obračuna i kaže kako među njima vlada stav kako policija nije do kraja obavila svoj posao. Jer, kaže, počinitelji su poznati, ali još nisu uhvaćeni. 

Djevojku koja je ozlijeđena u glavu je, s leđa, udario nasilnik koji je inače profesionalni boksač. Svi znaju o kome se radi i to su rekli i policiji. Što bi bilo da se malo teže porezala i iskrvarila?", pita se mlada zagrebačka novinarka.

Privatni album

Prije manje od deset godinu Zagreb i cijelu Hrvatsku potresla su dva teška ubojstva. Ubijen je mladi alternativac Luka Ritz, a život je na Ribnjaku izgubio i jedva punoljetni BBB Frano Despić, koji je izdahnuo na rukama maloljetnog brata nakon više uboda nožem. I tada se radilo o obračunima subkultura koji su tragilno završili. Baš kada su svi pomislili da je nasilje na zagrebačkim ulicama konačno zaustavljeno, povijest se počinje ponavljati. Među zagrebačkom mladeži širi se informacija kako će problema biti i ove subote. Navodno je najavljena velika odmazda za subotnje premlaćivanje nedužne djevojke. Ove je subote, naime, posljednja punk-svirka u Routeu. Posljednja upravo iz razloga jer, kažu nam zagrebački punkeri, više nitko ne može jamčiti sigurnost takvih okupljanja. 

Zagreb

crna kronika

nasilje

obračun

punk

Route 66

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter