tko se sve našao na udaru lopova?

Nastavlja se niz provala u vile nogometnih milijunaša: Opljačkali Ćiru Blaževića, odnijeli mu pištolj kojeg mu je poklonio Gojko Šušak


100posto
02.11.2018.11:20
Nastavlja se niz provala u vile nogometnih milijunaša: Opljačkali Ćiru Blaževića, odnijeli mu pištolj kojeg mu je poklonio Gojko Šušak
Cropix

sažeto

Što je bilo u sefu? Lova, dosta love, ali odnijeli su i jedan suprugin prsten, vrijedan 100 tisuća franaka, kaže Ćiro


100posto
02.11.2018.11:20

'Trener svih trenera' našao se na meti provalnika koji su opljačkali njegovu vikendicu u Kraljevici.

Ćiro Blažević rekao je Novom listu kako je šteta velika, a smatra da su lopovi bili pravi profesionalci.

„Točno su znali što i gdje traže. Znali su, recimo, mjesto u zidu iza ormara gdje se nalazi sef. Najprije su probali iskopati cijeli sef, ali nisu uspjeli pa su u priboru u podrumu pronašli bor mašinu, poslužili se i obavili posao do kraja... Što je bilo u sefu? Lova, dosta love, ali odnijeli su i jedan suprugin prsten, vrijedan 100 tisuća franaka koji sam joj kupio u Parizu poslije osvajanja povijesne bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. To je švicarski sef, nije ga lako razvaliti, bio sam uvjeren da je to nemoguće, ali, eto, zaj... sam se“, izjavio je Blažević dodavši kako su mu ukrali i pištolj kojeg mu je poklonio Gojko Šušak. Blažević vikendicu u Kraljevici nije osigurao, iako su mu u tu kuću već više puta provalili.  Ćiro kaže kako su provalnici inače bili sitni lopovi koji su uglavnom uzimali dresove, a dragocjenosti nisu dirali, te da im je čak ostavljao poruke gdje s nalaze ključevi kako ne bi razbijali prozore dok provaljuju.

Twitter

Provalnici su prije dvije godine posjetili i Zdravka Mamića. Iz vile na Tuškancu ukrali su stvari vrijedne 400.000 eura. Zahvaljujući snimkama nadzornih kamera uhićeni su 26-godišnji Tino M., 20-godišnji Daniel S. te dvojica maloljetnika. Tino i Daniel tvrdili su da nisu krali skupocjene satove i nakit, već su uzeli samo nekoliko košulja i boca alkohola te 100 eura. Ispričali si i kako kod Mamića nisu došli s namjerom da kradu, već da ga 'žicaju' novac, a do provale je došlo spontano kad su shvatili da je kuća prazna.

Yu Chun Christopher Wong/Getty Images

S radom provalnika lani se upoznao još jedan nogometni milijunaš - Dejan Lovren. Za pljačku Lovrenova zagrebačkog stana optuženi su 33-godišnjak i 29-godišnjak, a policija je izvijestila kako je materijalna šteta velika. Lovren je izjavio da su mu iz kuće 'odnijeli sve', te da se boji da će mu netko oteti djecu.

Foto: CROPIX

Nogometašu Dini Drpiću lopovi su 2008. provalili u Porsche Cayenne vrijedan više od 500.000 eura, no nisu ga uspjeli upaliti i odvesti.

Zdravko Mamić

Dejan Lovren

Ćiro Blažević

provala

dino drpić

newsletter

Prijavite se na Newsletter