samo ljubav

Našli zajednički jezik: Evo, i Bernardić se u nečemu složio s Plenkovićem, ne mora uvijek biti svađe oko nabavke aviona


Daniel Radman
03.02.2019.14:50
Našli zajednički jezik: Evo, i Bernardić se u nečemu složio s Plenkovićem, ne mora uvijek biti svađe oko nabavke aviona
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

sažeto

Predsjednik SDP-a je s velikim guštom primijetio da ima barem jedan zajednički stav s premijerom Plenkovićem, onaj da je ministar obrane Krstičević nesposoban


Daniel Radman
03.02.2019.14:50

Pisali smo kako je ovo bio veliki vikend za 'male stranke', od HRAST-a i Hrvatske kozervatvine stranke na desnom polu, pa do GLAS-a i novoformiranog 'Možemo!' na lijevom, svi su imali nešto za reći. Stoga bi bilo nepošteno ne spomenuti da se i SDP, još uvijek velika stranka (na putu da postane sve manja) oglasila, odnosno njen predsjednik Davor Bernardić.

'Ko o čemu, Bernardić o avionima. Još se jednom uspio nasladiti blamažom oko nabave aviona, pa je s velikim guštom primijetio da ima barem jedan zajednički stav s premijerom Plenkovićem, onaj da je ministar obrane Krstičević nesposoban, čim mu za novu nabavku planira 'pružiti pomoć' drugih ministarstava.

Predviđa tri mandata, ali se ne bavi predviđanjem

No, Bernardića, osim nesposobnosti Krstičevića, brine i curenje tajnih i klasificiranih dokumenata, pa kad sve zbroji i oduzme, očekuje da će ministar biti razriješen i bez da zatraže njegov opoziv. Ipak, u nečemu je otišao korak dalje, a to je da je pozvao DORH-a da pročešlja malo po ministarstvu obrane. Usput je stigao prozvati i Milana Bandića i njegovu revolucionarnu politiku vraćanja dugova bogatima.

Kako svi pričaju o europarlamentu, pričao je i on. Predviđa, SDP će uzeti tri mandata. No, kad su ga pitali hoće li dati ostavku ako se to ne ostvari, odgovorio je da se ne bavi – predviđanjima.

SDP

Davor Bernardić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter