Fatalni brakolomci

Našim političarima bračne su nevjere rutina, lijevi i desni tu su u velikoj koaliciji, a brakovi im rijetko pucaju, no od Mateše i Pauka, više se ženio i rastajao samo Tito


Mia Mitrović
11.07.2019.21:00
Našim političarima bračne su nevjere rutina, lijevi i desni tu su u velikoj koaliciji, a brakovi im rijetko pucaju, no od Mateše i Pauka, više se ženio i rastajao samo Tito
Mehkek/Čizmić/Tomas/CROPIX

sažeto

Hrvatski političari vode uistinu burne ljubavne živote 


Mia Mitrović
11.07.2019.21:00

Politika je kurva, to već znamo, a neki političari imaju slične karakteristike s prijateljicama noći (a rado se i skupa druže). I dok je prije vladao stanoviti silencio stampa kada je u pitanju privatni život političara, u suvremenom svijetu sva njihova šaranja, razvodi i bračne razmirice s boljim polovicama postaju predmet široke javne rasprave. 

Sve nas je u ponedjeljak iskreno iznenadio bivši as Živog zida Branimir Bunjac kada se javno ogolio i do potankosti ispričao svaki detalj svoje bolne rastave sa suprugom Amandom. Bunjčev poduži Facebook status na momente je ličio na ulomke romana Patnje mladog Werthera, a na kraju statusa svaki čitatelj s imalo srca uzdahnuo je nad Bunjčevom strašnom sudbinom koja je pomalo nalik onoj Ane Karenjine (ili pak njena muža, staroga Karenjina, ovisi s koje strane se gleda). 

Bunjac kao mladi Werther

Šalu na stranu, bivši zastupnik (i suprug) Bunjac ima smisla za pisanje i svaka mu čast na ovakvoj iskrenosti, no u zraku ipak ostaje pitanje što li je skrivio supruzi da ga je ostavila i je li ovo posljednji očajnički čin molbe da mu oprosti ili pak pokušaj da sa sebe spere ljagu nakon sramotnog ponašanja prema saborskoj straži pred koji mjesec. Daleko od toga da je Bunjac jedini političar kojega je žena napucala, no za razliku od ostalih, jedan je od rijetkih koji je o tome javno i bez zadrške progovorio što moramo pohvaliti.

Statistike kažu da se najčešće razvode zaposlenici u kasinima, avionsko kabinsko osoblje i barmeni, a najmanje liječnici i kirurzi. Kada bi se računala statistika bračnih nevjernika, političari bi vjerojatno bili među prvim zanimanjima.

GOLE FOTKE HDZ-OVCA SAMO SU UVOD U PRAVE AFERE Tko je promatrao suprugu u swingerskom klubu, a tko je ovisan o grupnom seksu? 'Ne mogu bez orgija. Treba mi opuštanje dok se bavim važnim stvarima'

No, iako je bračna nevjera jedan od najčešćih razloga za razvod braka, naši političari usprkos tome što ju rado prakticiraju, rijetko poduzimaju taj korak. Ne uklapa im se u imidž. Svaki glas je važan, a tradiciji sklon hrvatski puk nerado glasa za kurviše. Zbog svega toga naši političari svoj nerijetko buran ljubavni život skrivaju kao zmije noge, no usprkos svemu svako malo iskrsne neki sočan skandal.

Mateša i Pauk - hrvatske Elizabeth Taylor

Među fatalnije domaće političare spada Zlatko Mateša kojega bismo mogli prozvati Elizabetom Taylor domaće politike. Slavna glumica fatalnih, ljubičastih očiju udavala se čak osam puta, a Mateša tri što je za hrvatske političare rekordno, barem u novijoj hrvatskoj povijesti. Od Mateše se tako više puta ženio jedino Tito koji je tijekom života imao četiri žene i toliko ljubavnica da bi se komotno mogao upisati u Guinnessa.

Arhiva Cropix

Mateša se sva tri puta ženio i rastajao sa ženama mlađim od sebe, a u intervjuima često ističe da je sa svim bivšim suprugama ostao dobar prijatelj. Iz svakog braka, kazao je jednom prilikom večernjem, pamti samo sretne dane, a kada shvati da više ne ide, najpoštenije je rastati se. Na pitanje što kod njega najviše privlači suprotan spol, hrvatski premijer s najdužim stažem (1995. – 2000.) nije znao dati odgovor, no možda to ima neke veze s činjenicom da je nekoć bio uspješan vaterpolist.

Tri puta se ženio i rastajao Goran Pauk, osebujni HDZ-ov župan šibensko-kninski, posljednji puta u 50. godini života. Tri puta se rastajao i tri puta za redom osvajao županski mandat. Pauk je uz Matešu jedan od rijetkih političara, ne samo HDZ-ovaca koji o svojim bračnim brodolomima govori vrlo otvoreno i bez zadrške.

SERIJAL LOKALNI ŠERIFI HDZ-ovac kojem 16000 kuna nije dosta za život, miljenik je žena, otvoreno je pričao o teškom razvodu, a danas u 58 pozira s kolicima iščekujući prinovu

„Nisam za guranje problema pod tepih pa kad ne ide, ja odlazim“, kazao je nedavno Slobodnoj te izrazio nezadovoljstvo jer za razliku od Thompsona nije mogao dobiti crkveni razvod od prve supruge.

Šeks

Kada se pogleda stanje s razvodima na domaćoj političkoj sceni, ispada da se u nešto većem broju razvode političari koji pripadaju desnijoj, konzervativnijoj struji. Potonje se češće ulovi i u izvanbračnim nestašlucima pa bi zlobnici rekli da što je deblji križić oko vrata, to je veća šansa za preljubom.

Od istaknutijih HDZ-ovaca stare garde prije gotovo dvadesetak godina razveo se Vladimir Šeks. O raspadu njegova prvog braka sa suprugom, arhitektonskom tehničarkom Marijom koji je trajao 34 godine u početku se nije znalo ništa, no tračevima i govorkanjima stao je na kraj u travnju 2003. kada je u skromnoj ceremoniji na otoku Korčuli oženio dvije godine mlađu liječnicu Anicu Ressler, majku Karla Resslera, koje je umrla u ožujku prošle godine.

Damjan Tadic / CROPIX

Samo godinu dana kasnije razveo se i Božidar Kalmeta, bivši zadarski gradonačelnik i ministar pomorstva prometa i veza u vladi Ive Sanadera koji se spominje kao jedno od ključnih imena u aferama Remorker i Fimi-medija. Nakon nekoliko godina lošeg braka razveo se sa suprugom i oženio, ajme kakva tipična hrvatska priča - deset godina mlađu tajnicu s kojom je bio u dugogodišnjoj tajnoj vezi. Nakon razvoda Kalmeta se preporodio i oženio tajnicu s kojom je još uvijek u braku i ima dvoje djece.

Kerumu ni Trump nije do koljena 

Kroz buran i medijski intenzivno praćen razvod prošao je i Kalmetin kolega, bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum. Njegov je razvod bio doista spektakularan, a da se razvodi jer vara ženu s dvostruko mlađom priznao je pred tv kamerama. 

„Već pet godina sam u vezi s djevojkom Fani Horvat. Iako je to protivno mojim svjetonazorima, eto, tako se dogodilo i odlučio sam ipak iznijeti ovo u emisiji uživo i više neću ovo ponavljati“, kazao je Kerum koji je prije toga sa suprugom Ankom bio u braku 19 godina, a s njom je dobio i dvoje djece.

Foto: CROPIX

Razvodi nisu rijetkost ni među političarima lijeve struje. Najburniji razvod u vladi Zorana Milanovića bio je svakako onaj njegova najpopularnijeg ministra, Borisa Lalovca. Kada je pokrenula brakorazvodnu parnicu, Lalovčeva se supruga Tončika iz protesta upisala u HDZ, a prilikom njena gostovanja u Bujici je puštena snimka na kojoj se može čuti kako ju suprug verbalno zlostavlja. Ministar Lalovac nakon toga se povukao iz javnosti.

Zox je pre doslovo shvatio 'šaraj malo' 

Usred mandata razveo se i Milanovićev ministar turizma Darko Lorencin. Izveo je to diskretno i daleko od očiju javnosti. Pažnju je privukao prije dvije godine kada je snimljen kako zagrebačkom špicom gura kolica u društvu zagonetne mlađe ženske osobe.

Srdjan Vrancic / CROPIX

U to vrijeme puno se pričalo, tračalo i šuškalo o mogućem razvodu i burnom ljubavnom životu tadašnjeg premijera i mogućeg budućeg predsjednika Zorana Milanovića. Povezivalo ga se s brojnim ljepoticama iz javnog života s kojima se navodno družio u svom omiljenom restoranu Tač. Šuškalo se čak i o izvanbračnom djetetu te čestim odlascima ljubavnici na Krk službenim avionom o trošku građana. Izgleda da je odviše doslovno shvatio onu svoju poštapalicu 'šaraj malo', no supruga Sanja mu je sve oprostila.

Međutim, supruga aktualnog šefa SDP-a na šaranje sa strane ne gleda blagonaklono. Od travnja prošle godine šuška se da je Davora Bernardića napustila supruga Irena o čemu je SDP-ov čelnik progovorio za naš portal.

razvod braka

politika i seks

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter