teoretičari zavjera za njih su 'male bebe'

Naši su ministri uvjereni da im ozbiljno netko podmeće baš svaki put kad završe u središtu afere, kao što smo mi uvjereni da postoje jednorozi, vilenjaci i pošteni političari


Matej Devčić
21.03.2019.09:50
Naši su ministri uvjereni da im ozbiljno netko podmeće baš svaki put kad završe u središtu afere, kao što smo mi uvjereni da postoje jednorozi, vilenjaci i pošteni političari
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Svaki put kada se naši političari nađu u središtu afere ustvrde kako im netko podmeće


Matej Devčić
21.03.2019.09:50

Našim političarima netko već mjesecima ozbiljno podmeće. Tako barem oni tvrde u trenucima kada se nađu u središtu neke afere. Recentan primjer toga je slučaj ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac.

Prvo bez važeče vozačke dozvole skrivi prometnu nesreću u kojoj je ozlijedila djevojčicu, a nakon toga ponovno dolazi na tapetu zbog luksuznog Mercedesa koji je prema tvrdnjama susjeda duže vrijeme parkiran u njenom dvorištu. Ministrica nije najbolje objasnila što Mercedes vrijedan 50 tisuća eura radi kod nje.

Prvo je tvrdila da automobil nije u njenom vlasništvu, ili u vlasništvu njene obitelji, a onda je kazala da su njeni roditelji rentali automobil od šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja, vlasnika tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car, koji je, slučajnosti li, pobjedio na natječaju kojeg je ministrica raspisala.

Marko Mrkonjic / CROPIX

Ministrici netko podmeće

Stojanović je jučer pokazao papire vezane uz automobil i potvrdio da je u najmu majke ministrice Žalac. Nakon cijelodnevne bure zbog jednog Mercedesa, ministrica je u sinoćnjem Dnevniku Nove TV pronašla krivca za, kako je kazala, "medijski linč".

"Smješta li vam netko?" upitala je novinarka ministricu Žalac. "Pa ja bih rekla, nakon ovih deset dana iskustva, apsolutno da", kazala je Žalac i ustvrdila kako ona ima neke insinuacije.

Ministrici Žalac, kako tvrdi, podmeće HDZ! Ona je samo žrtva unutarstranačkog obračuna. Kao i premijer Andrej Plenković, iako on, poput ministrice, nikada nije otkrio tko mu to točno podmeće.

Podmetnuli mu jer je dirnuo u osinja gnijezda

Kada je izbila afera SMS tada se počelo pričati kako netko premijeru radi o glavi, možda netko iz stranke, a možda i netko izvana. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić tada je također komentirao moguće podmetanje premijeru i ustvrdio da netko na perfidan i kriminalan način želi srušiti Vladu.

Damjan Tadic / CROPIX

A onda na red dolazi fotomontaža ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, fotografije na kojima se uz lažnog ministra nalaze prostitutka i kokain. "Podmeću mi!" ustvrdio je Tolušić.

"Uvodim red u svoj sektor, čistim kriminal u svom sektoru dvije godine, dirnuo sam u niz osinjih gnijezda", kazao je Tolušić i poručio "bandi koja se zaigrala" da se "namjerila na krivog". 

Andrej Plenković

afera

Gabrijela Žalac

Tomislav Tolušić

podmetanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter