sramota do sramote

Naravno, našima političarima mail nije službena korespondencija, možda da su Amerikanci poslali SMS koji neki naši političare vole, sve bi bilo drugačije


100posto
15.01.2019.16:00
Naravno, našima političarima mail nije službena korespondencija, možda da su Amerikanci poslali SMS koji neki naši političare vole, sve bi bilo drugačije
Draga Matic / CROPIX

sažeto

Ništa drugačije nismo ni mogli očekivati od ministra koji je svojevremeno izjavio da malo koristi privatni mail, malo službeni, ovisno o tome kakav signal ima


100posto
15.01.2019.16:00

I kad su se Krstičević i ekipa već ponadali da će afera propale stare kante, pardon izraelski avioni, napokon završiti, cijela priča dobila je još jednu dodatnu dimenziju. Jednostavno, ne znamo bismo li plakali ili se smijali od jada. 

Ministar obrane Damir Krstičević reagirao je na mailove koje je objavio Index, a u kojima američko veleposlanstvo upozorava ministrova pomoćnika da Izrael možda neće dobiti dozvolu za prodaju F-16 Hrvatskoj. I to više puta. 

Važno da govori da nije kriv

"U ovako složenom procesu izmijenjeno je više od tisuću mailova, vođena je iznimno zahtjevna korespondencija na nekoliko razina, održan je niz konzultacija sa svim stranama. Naravno da je i problematika izdavanja TPT-a između ostaloga bila u fokusu", poručio je Krstičević, koji tvrdi da on nije ništa kriv. 

Ministar uprave Lovro Kuščević odgovarajući na pitanje novinara je li moguće da ministar obrane Damir Krstičević nije imao saznanja o mailu iz prosinca 2017. godine, u kojem veleposlanstvo SAD-a upozorava MORH da Izrael nije dobio odobrenje za prodaju zrakoplova F-16 Barak, Kuščević je izjavio kako je "jedno mail, a drugo službena korespondencija". Divan odgovor, ali ništa drugačije nismo ni mogli očekivati od ministra koji je svojevremeno izjavio da malo koristi privatni mail, malo službeni, ovisno o tome kakav signal ima.

No, nevjerojatno je da sada svi u MORH-u tvrde da ne priznaju mailove kao službenu korespondenciju. Mislile li oni to ozbiljno ili se samo za*ebavaju s nama pokušavajući nam zamazati oči manje je bitno, ali uistinu je smiješno tvrditi da ne samo da mail nije relevantan dokument, nego i dalje tvrditi da oni nisu ništa znali. 

Možda da su im Amerikanci poslali SMS možda bi situacija bila potpuno drugačija, pošto je poznato kako neki naši ministri više vole SMS-ove. 

avioni

krstičević

mail

newsletter

Prijavite se na Newsletter