video: krikovi djevojčice: 'Vratite mi brata'

Napokon utvrđen uzrok pada aviona u kojem nitko nije preživio, a istražitelji su na mjestu nesreće zatekli strašne prizore i razbacana tijela


100posto
28.06.2019.09:00
Napokon utvrđen uzrok pada aviona u kojem nitko nije preživio, a istražitelji su na mjestu nesreće zatekli strašne prizore i razbacana tijela
Screenshot / YouTube

sažeto

U zračnoj luci Orsk djevojčica čiji je brat bio u avionu vikala je 'Vratite mi brata'


100posto
28.06.2019.09:00

Ruski Međudržavni odbor za zrakoplovstvo utvrdio je kako je greška posade jedan od uzroka pada aviona Antonov An-148 koji je u veljači prošle godine letio iz Moskve ka Orsku.

Naime, avion kompanije Saratov Airlines srušio se kraj sela Argunovo, oko 80 kilometara jugoistočno od Moskve, u trenutku pada se u njemu nalazila 71 osoba, a nitko od putnika ili članova posade nije preživio. 

Zatekli olupinu i razbacana tijela

privatni album

Kontakt sa zrakoplovom izgubljen je samo nekoliko minuta nakon polijetanja, a istražitelji su na mjestu nesreće zatekli strašne scene: dijelovi aviona i tijela poginulih bila su razbacana na širokom području. Predsjednik Vladimir Putin izrazio je sućut obiteljima žrtava i najavio detaljnu istragu o uzrocima pada.

Jedan od svjedoka je ruskim medijima rekao da je avion gorio dok je padao, a istražitelji su sumnjali na brojne uzroke. U obzir su tada uzeli vremenske uvjete, ljudsku grešku ili tehnički problem, no nisu spominjali mogućnost terorizma. Avionom je upravljao iskusan pilot s više od 5 tisuća sati leta. 

Djevojčica vikala 'Vratite mi brata'

Nakon nesreće objavljen je popis putnika i posade, na njemu se moglo vidjeti da su među njima bili dijete i dva tinejdžera, svi iz regije Orenburg.

U zračnoj luci Orsk djevojčica čiji je brat bio u avionu vikala je 'Vratite mi brata', pisao je Novaya Gazeta. Jedan je čovjek samo sjedio, gledao u mobitel i jecao.

nesreća

avion

pad

uzrok

newsletter

Prijavite se na Newsletter