i sad nitko nije sretan

Nakon što je Vučić iz Davosa poručio da u odnosima s Hrvatskom nije sretan, javila se Kolinda. Nije ni ona


100posto
27.01.2019.15:00
Nakon što je Vučić iz Davosa poručio da u odnosima s Hrvatskom nije sretan, javila se Kolinda. Nije ni ona
Pedja Milosavljevic / CROPIX

sažeto

Iako razočarana njegovim nečinjenjem, ipak ne misli da ju je "preveslao"


100posto
27.01.2019.15:00

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je na prošlotjednom gospodarskom forumu u Davosu komentirao odnose između Hrvatske i Srbije.

Između ostalog, u izjavi za HRT kazao je kako nije sretan zbog političkih odnosa u regiji, te da ovdje uvijek ima bezbroj problema, viška prošlosti i manjka razmišljanja o budućnosti, te da moramo naći puteve suradnje i manje razmišljati kako da jedni drugima zabijemo nož u leđa. 

Nije sretan Vučić, a nije ni predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je u razgovoru za N1 komentirala da je razočarana što srbijanski predsjednik nije napravio nikakav pomak u rješavanju pitanja nestalih. 

"To je po meni duboko humano i humanitarno pitanje i ne treba ga povezivati niti s univerzalnom jurisdikcijom niti s bilo čime drugime", rekla je Grabar-Kitarović, dodavši kako ne misli da ju je Vučić po tom pitanju "preveslao".

"Ne bih rekla da me preveslao, ne volim takve izraze, ali da se ništa nije dogodilo, nije se ništa dogodilo. Što ga sputava u ovom trenutku ne znam, ali to svakako treba riješiti", kazala je predsjednica. 

Najavila je i da zbog pitanja nestalih postoji i mogućnost hrvatske blokade zatvaranja poglavlja 23 i 24 u srbijanskim pristupnim pregovorima. 

Hrvatska

Srbija

Kolinda Grabar Kitarović

odnosi

Aleksandar Vučić

newsletter

Prijavite se na Newsletter