video: opozicija tvrdi 'ovo je pokušaj ubojstva'

Nakon što je prije dvije godine optužila vladajućeg političara za silovanje, doživjela je tešku prometnu nesreću


100posto
29.07.2019.12:00
Nakon što je prije dvije godine optužila vladajućeg političara za silovanje, doživjela je tešku prometnu nesreću
Getty Images

sažeto

Mnogi u tome vide upetljanost političara koji je u zatvoru, tako da se u cijelu priču uključila opozicija u tom zemlji te pozvala na detaljnu istragu nesreće


100posto
29.07.2019.12:00

Prije dvije godine tinejdžerka iz Indije predstavnika vladajuće stranke optužila je za silovanje, a danas je ta 19-godišnjakinja povrijeđena u prometnoj nesreći u indijskoj sjevernoj državi Uttar Pradesh.

Rođakinje poginule na mjestu nesreće

Kako su odmah izvjestili svjetski mediji devetnaestogodišnjakinja je putovala u automobilu sa svojim odvjetnikom i dvije rođakinje, a u jednom trenutku tijekom vožnje u njih je udario kamin. Rođakinje su poginule na mjesto stravične nesreće, a odvjetnik spomenute djevojke  s teškim povredama završio se u bolnici kao i djevojka. 

Indijka je za silovanje optužila političara Kuldeepa Singha Sengara, a on se više od godinu dana nalazi u zatvoru tako da su odmah krenule špekulacije da je on na neki način povezan s ovom strašnom nesrećom. Također, da nije riječ o običnoj nesreći govori informacija da u policijskim izvještajima se navodi da je registracijska tablica bila premazana crnom bojom. Nakon nesreće vozač kamiona je uhićen te priveden na ispitivanje.

Pokušaj ubojstva?

Mnogi u tome vide upetljanost političara koji je u zatvoru, tako da se u cijelu priču uključila opozicija u tom zemlji te pozvala na detaljnu istragu prometne nesreće, navodeći kako su okolnosti događaja vrlo "sumnjive" te da bi cijeli ovaj slučaj mogao biti ustvari pokušaj ubojstva. 

A cijela priča započinje prije dvije godine kada je djevojka optužila zastupnika BJP-a Sengara da ju je silovao, a nakon što vlasti tjednima nisu ništa poduzimale, pokušala se ubiti pred rezidencijom državnog ministra Yogija Adityanatha, Pokušala se, naime, zapaliti, tvrdeći da ju je Sengar oteo i silovao.

Svake godine 40 000 silovanja

Njezin otac koji je otišao u policiju prijaviti njeno silovanje uhićen je i potom ubrzo umro u zatvoru pod nerazjašnjenim okolnostima, zbog čega je suspendirano nekoliko policajaca. Sengar je uhićen tek nakon što su indijske vlasti preuzele slučaj od lokalne policije. 

Iako je Indija uvela strože zakone za silovanje nakon slučaja silovanja i ubojstva 23-godišnje djevojke na autobusu u Delhiju prije sedam godina, u toj zemlji i dalje se godišnje prijavljuje 40.000 silovanja.

ubojstvo

prometna nesreća

silovanje

Indija

političar

kuldeep Singh Sengar

newsletter

Prijavite se na Newsletter