jel' oni to nas za*ebavaju ili?

Nakon što je otkriveno da ministar Kuščević 11 godina kuću na Braču nije upisao u katastar, ovo je njegovo krajnje bahato i bezobrazno objašnjenje


100posto
18.06.2019.14:40
Nakon što je otkriveno da ministar Kuščević 11 godina kuću na Braču nije upisao u katastar, ovo je njegovo krajnje bahato i bezobrazno objašnjenje
Bruno Konjevic / CROPIX

sažeto

Oni ne znaju, oni zaboravljaju, oni se baš nešto nisu sjetili, u svakom slučaju oni nisu krivi


100posto
18.06.2019.14:40

Nakon što je otkriveno da je ministar uprave Lovro Kuščević izgradio kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar, što je otkrio Telegram kojem je to potvrdila i Državna geodetska uprava, saga se nastavila. Zanimljivo je da prije nekoliko dana baš taj ministar pustio u rad portal Katastar u pokretu koji bi trebao pomoći građanima da na učinkovit i brz način imaju uvid u podatke o nekretninama, ali čini se da kao i mnogi drugi ministri Kuščević ne smatra da poput drugih građana treba poštivati pravila i zakone. 

Tako na novinarski upit zašto nije upisao kuću na Braču u katastar, ministar uprave dao je krajnje bahato objašnjenje: "To sam pročitao u medijima. Zaista sam to propustio. Dao sam zahtjev da se unese u katastar. Hvala Bogu, imam puno nekretnina, nije moguće sve to pratiti. Dao sam zahtjev da se evidentiraju u katastru sve moje nekretnine".

Ovakvom izjavom Kuščević kao da se sprda s građanima koji osim što poštuju hrvatske zakone i propise, isto tako kako bi došli do jedne nekretnine zadužuju se do kraja života i to putem kredit. No, ne treba nas čuditi ovakvo bahato Kuščevićevo ponašanjem jer je to način djelovanja hrvatskih političara.  Oni ne znaju, oni zaboravljaju, oni se baš nešto nisu sjetili, u svakom slučaju oni nikada nisu krivi.

Oni nikada nisu krivi 

Damjan Tadic / CROPIX

Dovoljno je da se sjetimo ministrice Žalac koja je tri godine vozila bez važeće vozačke dozvole, iako je upravljanje motornim vozilom bez valjane dozvole protivno zakonu te se kažnjava s tisuću kuna, odnosno 500, ako se plati odmah. I možda bi gospođa žalac i duže vozila bez vozačke da joj se nije dogodila prometna nezgoda pa se sve brzo otkrilo. 

I umjesto da je podnijela ostavku tada je komentirala nešto slično kao Kuščević da ona nije znala: 

"Ja za vozačku dozvolu nisam znala da je istekla. To me uopće ne opravdava. Evo, tu je moja vozačka dozvola koja je istekla naime 9. 6. 2016. godine. Ja je nosim ovako, nisam znala da je istekla", plakala je pred novinarima ministrica regionalnog razvoja i EU fondova.

Nevjerojatno je koliko naši ministri ništa ne znaju, samo nam nije jasno ako toliko toga oni ne znaju, kako su na tako odgovornim funkcijama i kada će doći vrijeme da se takve koji "ne znaju ili nisu znali" smjeni. 

kuća

Brač

kuščević

Zakoni

katastar

ministar uprave

newsletter

Prijavite se na Newsletter