ovako bi trebalo biti uvijek

Nakon dugo vremena saborske klupe bile su pune, ovakvu gužvu rijetko viđamo. Svi su bili u šoku, a razlog je poprilično nevjerojatan


100posto
13.05.2019.14:05
Nakon dugo vremena saborske klupe bile su pune, ovakvu gužvu rijetko viđamo. Svi su bili u šoku, a razlog je poprilično nevjerojatan
Dragan Matić / Cropix

sažeto

Na sjednici je sudjelovalo 140 učenika iz 23 srednje škole iz svih dijelova Hrvatske


100posto
13.05.2019.14:05

U Saboru ovakve prizore ne pamtimo. Naime, danas su saborske klupe bile popunjene do posljednjeg mjesta. Oni koji su prijenos pratili na televiziji barem su na trenutak ostali u šoku pitajući se što se dogodilo saborskih zastupnicima da su naglo postali tako revni i odlučili su se svi pojaviti na poslu i to još u ponedjeljak.

No, nakon što se malo bolje pogleda u saborski klupama nisu sjedili zastupnici nego djeca. Naime, služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje danas je održala sedmu Simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. Na sjednici je sudjelovalo 140 učenika iz 23 srednje škole iz svih dijelova Hrvatske.

Neka političari pogledaju kako se treba ponašati u Saboru

Screenshot

Simulirajući zastupnički rad u Hrvatskom saboru, od rada u klubovima zastupnika i nadležnim odborima te na samoj plenarnoj sjednici, učenici su provesli raspravu, podnosili amandmane i o njima glasovati, a tema rasprave bio će Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti koji je na simuliranoj sjednici postao prijedlog zakona u proceduri i podloga za raspravu učenicima-zastupnicima. 

I osim što su učenici-zastupnici napunili klupe i svi su danas došli na svoje 'radno mjesto' ponašali su se i bitno pristojnije nego pravi zastupnici u proteklim mjesecima, znači nije bilo vrijeđanja, izbacivanja iz sabora i fizičkih i verbalnih obračunavanja. Tako da bi možda naši uvaženi političari mogli nešto i naučiti od ovih mališana. 

djeca

Sabor

zastupnici

zasjedanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter