RAZUZDANA KOALICIJA

Nakon burne noći, troje političara završilo u 'grupnjaku'. Ona je objavila je fotografije na društvenim mrežama pa im je završila i politička karijera


Daniel Radman
29.05.2019.13:30
Nakon burne noći, troje političara završilo u 'grupnjaku'. Ona je objavila je fotografije na društvenim mrežama pa im je završila i politička karijera
Ilustracija / Getty Images

sažeto

Švedski političari na fotografiji su fingirali seks u troje, htjeli su se našaliti, ali malo tko se nasmijao


Daniel Radman
29.05.2019.13:30

Njima se činila kao bezazlena šala, a na kraju je sve završilo ostavkama. Troje švedskih političara na fotografiji objavljenoj tijekom ludog izlaska simulirali su seks u troje, što je izazvalo nepodijeljene, loše reakcije javnosti. Posljedično, odrekli su se svojih mandata u vijeću grada Sölvesborga.

Političarka u sendviču

Vijećnica 'Umjerenih' Emilie Pilthammar našla se na fotografiji u 'sendviču' između stranačkog kolege Niklasa Jolesson i koalicijskog partnera Petera Thyrena iz Demokrata; jedan ju je primio za stražnjicu, a drugi je između nogu držao pivsku flašu prema kojoj je vijećnica posegla.

Fotografiju je objavila sama Pilthammar, a ispod fotografije napomenula je da je post ironičan te da je fotografija snimljena nakon 'prokleto dobre' večeri u kupelji. Poslije je i objasnila 'što je pjesnik htio reći': bio je to njihov pokušaj šale na račun švedskog desničara Petera Ludgrena, eurozastupnika protiv kojeg je policija pokrenula istragu zbog seksualnog uznemiravanja kolegice.

Tek su došli na vlast

Gotovo nitko, a pogotovo njihovi stranački nadređeni, nisu se nasmijali šali. Da stvar bude gora, jedan od sudionika, Niklas Joelsson, predsjedavao je gradskim odborom za djecu i obrazovanje, pa je dobio 'dvostruku porciju' kritika, između ostalih i same ministrice obrazovanja Anne Ekstroem. Dakako, nije bolje prošla ni gospođa Pilthammar koja radi kao učiteljica u osnovnoj školi kojoj se također ispričala zbog neprimjerenog ponašanja.

Situacija je inače nezgodna i za gradske vlasti. Nakon višedesetljetne vladavine socijaldemokrata, na posljednjim je izborima pobjedila koalicija predvođena Demokratima i Umjerenima, a eto, nisu se ni učvrstili na vlasti, a već im je izbila ova neugodna afera.

političari

afera

grupni seks

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter