ZLOČESTI DEČKI I PRLJAVO RUBLJE

Najveći skandali poznatih Hrvata: seks, droga, alkohol, obiteljsko nasilje i otimanje gaćica


Mia Peretić
31.03.2018.21:15
Najveći skandali poznatih Hrvata: seks, droga, alkohol, obiteljsko nasilje i otimanje gaćica
Cropix

sažeto

Poznati Hrvati ne kaskaju za stranim kolegama što se skandala tiče. Bilo je tu svega, od preljuba, droge i alkohola do nasilja


Mia Peretić
31.03.2018.21:15

Hrvatska za modernim svijetom možda kaska po stupnju ekonomskog razvoja, iznosu plaće ili zadovoljstvu zdravstvenom zaštitom, no što se skandala tiče, e tu smo u korak sa svjetskim trendovima više nego cure na zagrebačkoj špici subotom. 

Dakle, kod nas je također bilo stvarno svega, od preljuba, izvanbračne djece, alkohola, kriminala i obiteljskog nasilja, a sudionici dolaze iz svih slojeva javnog života: od političara i glumaca do estradnih umjetnika, pjevača i poduzetnika.

Ovog puta odlučili smo podsjetiti na neke od najpoznatijih skandala osoba iz hrvatskog javnog života u čijem su se središtu našli istaknuti Hrvati. Da ne bi bilo diskriminacije, griješile su i poznate Hrvatice, no one će na red doći drugom prilikom.

1. FRANJO LUCIĆ: Seksi fotke za ljubavnicu i nuđenje mita novinaru

Zadnji u nizu skandala na javnoj sceni je onaj HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića čiji je golišavi fotosession jučer objavio portal net.hr. Na fotkama se vidi kako Lucić u bijelim gaćama pozira pred ogledalom kupaonice luskuznog hotela, a nekolicina ih je iznimno eksplicitnog sadžaja gdje Lucićeva glava u krupnom planu viri između nogu nepoznate žene za koju se sumnja da mu je ljubavnica, a kojoj je fotke iz wc-a inicijalno slao. 

HDZ-ov zastupnik inače je u dugogodišnjem braku, ima četvero djece i konzervativnog je svjetonazora. 

Na novinarske upite o spornim fotografijama, Lucić u šoku i nevjerici tvrdi da je sve namješteno, te da se radi o fotomontaži.

Osim erotskog, Lucić je upleten u još jedan skandal: ovog puta političke prirode kada je u srpnju prošle godine objavljeno da je novinara Dragu Hedla pokušao podmititi tražeći da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu.

Cropix

2. ALOJZ TOMAŠEVIĆ: Optužen za obiteljsko nasilje, al tako vam je to u braku

Supruga Mara je župana Požeško-slavonske županije i sad već bivšeg člana HDZ-a Alojza Tomaševića prijavila za obiteljsko nasilje nakon što ju je, u jeku svađe, nekoliko puta pljusnuo i odgurnuo na radijator.

Gospođa Tomašević također navodi kako to nije bio prvi slučaj nasilja, te da je o svemu pisala HDZ-u i premijeru Andreju Plenkoviću koji, do trenutka kada je sve izašlo u javnost, nisu reagirali.

Premijer je nakon toga Tomaševića pozvao na razgovor u Banske dvore, traživši od njega da istupi iz stranke. Na kraju je Tomašević isključen iz HDZ-a, te je protiv njega Općinski sud u Požegi potvrdio optužnicu za obiteljsko nasilje, bez obzira što je supruga Mara, pod nerazjašnjenim okolnostima, povukla prijavu.

3. JOSIP RADELJAK: Tadašnjoj supruzi Vlatki Pokos preko noći promijenio bravu

Vremešni tajkun Josip Radeljak Dikan je tadašnjoj supruzi, bivšoj pjevačici i voditeljici Vlatki Pokos, preko noći promijenio bravu od luskuznog stana u strogom centru grada, a jedno su protiv drugoga podigli i prekršajne prijave za nasilje u obitelji. Pokos je danima preko medija zahtijevala da joj Dikan vrati gaćice, bunde i druge osobne stvari, a on ju je optuživao za zlostavljanje njegove kćeri Lane Radeljak. 

Pravna trakavica u slučaju bivših supružnika nije okončana jer Vlatka Pokos mora isplatiti više od 300.000 kuna sinu svog bivšeg muža, Leu Radeljaku. Sud je donio odluku u njegovu korist u postupku koji je pokrenuo zbog novca što ga je podizala s njegova računa.

4. ŽELJKO ŽNIDARIĆ: Tadašnjoj supruzi Miji Begović preko noći promijenio bravu. Vidite li uzorak ponašanja?

Poznata hrvatska glumica Mia Begović se po povratku sa snimanja reality showa našla pred zatvorenim vratima stana u centru grada u kojem je živjela sa tadađnjim suprugom, građevinarom i odvjetnikom Željkom Žnidarićem.

Mediji su nekoliko dana snimali Begović kako spava u hodniku ispred stana s koferom i knjigom u ruci, a Žnidarić je pored vrata postavio i zaštitare kako bi ju spiječio da uđe u stan.

5. MLADEN GRDOVIĆ: Bevanda, obiteljsko nasilje i vanbračno dijete

Mladen Grdović je osim po pjevanju dalmatinskih hitova poznat i kao štovatelj dobre čašice. Toliko je štovao bevandu da je u par navrata nakon eskapada u alkoholiziranom stanju intervenirala i policija, a nekoliko puta ga je supruga Brankica prijavila za obiteljsko nasilje radi čega se također družio s policijom.

Kad nije punio medijske stupce zgodama i nezgodama s pićem, pisalo se o njegovoj nevjeri i vanbračnoj kćeri koju je dobio s mlađom Zadrankom. Grdović dijete isprva nije želio priznati, no nakon DNA analize je odlučio da želi viđati svoju kćer. 

Čitavo vrijeme je uz njega ostala supruga Brankica koja mu nakon svakog prekršaja odlučuje dati tu 'još jednu zadnju šansu'.

Cropix

6. GORAN VIŠNJIĆ: One night stand

Poznati hrvatski glumac s holivudskom karijerom izvlačio se da je zbog jet laga i čašice alkohola previše zgriješio s drugom ženom, a iz te avanture rodila se kćer koju isprva nije htio priznati. Mirela Rupić, majka njihovog djeteta, u medijima je često govorila o prijetećim porukama koje je dobivala od Višnjićeve supruge, nekad Ivane, a sada Eve Višnjić.

Nakon mnogo godina situacija se ipak normalizirala i glumac uredno plaća alimentaciju.

7. RAJKO DUJMIĆ: 0,8 grama kokaina i adio Novim fosilima

Glazbenik i član Novih fosila bio je uhićen zbog posjedovanja kokaina. Branio se da kokain nije njegov i da mu je sve podmetnuto.

Na kraju ga je borba s ovisnošću koštala i nastupa s Novim fosilima koji su ga izbacili iz benda tvrdeći da ne mogu više trpjeti njegovo ovisničko ponašanje. Policija ga je posjetila i zbog prijave za obiteljsko nasilje koje je protiv njega podignula supruga Snježana.

Danas tvrdi da je ovisnost iza njega, da ga Novi fosili ga više ne zanimaju, a vrijeme je posvetio pisanju antologije.

 

glumac

nasilje

političari

pjevač

skandali

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter