'NISAM MOGAO BITI CINKAROŠ'

Najstariji mafijaš u SAD-u sada ima 102 godine, a od toga je 50 proveo u zatvoru. Toliko se držao principa da je zbog sina angažirao plaćenog ubojicu


Matej Devčić
30.03.2019.08:00
Najstariji mafijaš u SAD-u sada ima 102 godine, a od toga je 50 proveo u zatvoru. Toliko se držao principa da je zbog sina angažirao plaćenog ubojicu
iStock

sažeto

Nije imao srca ikog poslati u zatvor jer to mjesto, kako je kazao, nije ni za psa


Matej Devčić
30.03.2019.08:00

Dugogodišnji capo porodice Colombo, John "Sonny" Franzese u zatvoru je proveo 50 godina, a u velikom intervjuu kojeg je dao nedavno kazao je da nikad nije pristao cinkati svoje suradnike.

"Nudili su mi da budem cinkaroš, ali nisam mogao pogaziti svoje principe. Nisam mogao ikoga poslati u zatvor jer sam znao kako je tamo, to mjesto nije ni za psa", kazao je Franzese za Newsday.

Franzese je zbog toga, kako je objasnio, završio u zatvoru i u stotoj godini, a iz njega je izašao 2017. Sada ima 102 godine, živi na slobodi i vezan je za kolica.

"Slomio mi je srce"

On se, naime, toliko držao svojih principa da se složio s idejom o unajmljivanju ubojice za njegova dva sina koji su postali cinkaroši. Jedan od njih, John Jr., bio je ozvučen devet mjeseci te je na taj način osigurao dokaze protiv Colomba i svog oca koji je sa 93. godine otišao u zatvor.

Na snimci koju je snimio njegov sin, može se čuti kako Franseze govori da je ubio puno ljudi. "Ne znam što se dogodilo s njim. Možda je to zbog droge koja mu je očito pomutila um. Slomio mi je srce", kazao je Franseze.

Ovaj mafijaš pao je 1967. godine zbog navodnog plana pljačkanja banaka diljem SAD-a, a 1970. osuđen je na 50 godina zatvora. Iz njega je pušten 1978. godine, a od tada je bio u zatvoru još 5 puta. Za suce koju su ga poslali tamo kazao je: "naći ćemo se u paklu, nikada nisam naudio nekome tko je bio nevin".

zatvor

mafija

John Franzese

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter