video: umirovljenik 23 sata čekao u bolnici i na kraju umro

Nadzorne kamere snimile su skandalozni nemar bolničkog osoblja, ali i posljednje trenutke preminulog


100posto
06.10.2019.10:00
Nadzorne kamere snimile su skandalozni nemar bolničkog osoblja, ali i posljednje trenutke preminulog
Profimedia

sažeto

"Pomiješali su ga s jednim od mnogih beskućnika koji spavaju u bolnici i zbog toga nisu htjeli pružiti mu pomoć", tvrdi odvjetnik


100posto
06.10.2019.10:00

Talijanski umirovljenik Giuseppe Ramognino preminuo je u bolnici u blizinu Torina poslije 23 sata čekanja na pregled, a sve su su snimile i nadzorne kamere. Obitelj je nakon tog stravičnog slučaja angažirala odvjetnika koji je izjavio da iako ne zna je lli preminuli mogao biti spašen, ali je siguran da mu bolničko osoblje nije pružilo adekvatnu pomoć.

Umirovljenik koji je živio sam na farmi preminuo je od infekcije crijeva koja se, po riječima odvjetnika, nije mogla predvidjeti.

Posljednje sate proveo u hitnoj

Posljednje sate života proveo je u čekaonici odjela za hitne slučajeve, ali po riječima javnog tužitelja, tek treba utvrditi je li medicinsko osoblje za to vrijeme bilo informirano o njegovom teškom stanju.

No, odvjetnik obitelji preminulog smatra i tvrdi da je osoblje zanemarilo preminulog umirovljenika te je zanemarilo težinu njegovog slučaja. Kao dokazni materijal nudi snimke iz bolnice na kojima se jasno vidi kada je umirovljenik došao u bolnicu i što se događalo tijekom tih 23 sata.

Nisu reagirali

"Cijelo vrijeme je bio na odjelu i samo je jednom nakratko izašao i vratio se nakon pet minuta. Ovo je vrlo težak propust i tražit ćemo dalju istragu. Ne znam je li  mogao biti spašen, ali sasvim je sigurno da nije dobio odgovarajuću medicinsku pomoć. To se nije dogodilo čak ni kada ga je jedan bolničar našao onesviještenog  u toaletu", rekao je potkrepljujući svoje tvrdnje snimcima beskućnika koji su se u tom trenutku nalazili s njim u čekaonici i koji su pokušavali privući pažnju liječnika. Bolničko osoblje je reagiralo tek dva sata kasnije, i to na naznaku jednog od pacijenata koji se tada zatekao u čekaonici, samo da bi ga proglasili mrtvim.

"Pomiješali su ga s jednim od mnogih beskućnika koji spavaju u bolnici i zbog toga nisu htjeli pružiti mu pomoć", tvrdi odvjetnik.

smrt

bolnica

umirovljenik

propust

newsletter

Prijavite se na Newsletter