POLITIČARI (NI)SU LJUDI

Na putu za posao zastupnici sreću beskućnike, već ih je dvoje umrlo, a oni s visine ne vide problem


Daniel Radman
20.12.2018.12:00
Na putu za posao zastupnici sreću beskućnike, već ih je dvoje umrlo, a oni s visine ne vide problem
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

'Nešto je trulo u Westminsteru ako zastupnici hodaju pored umirućih beskućnika na putu za posao', zatvitao je laburist David Lammy 


Daniel Radman
20.12.2018.12:00

Britansku javnost šokirala je vijest da je 43-godišnji beskućnik umro nedaleko od ulaza u Donji dom parlamenta. Njega je u kritičnom stanju pronašao prijatelj – 'sav je poplavio, rekao je'- koji je dozvao policiju. Na licu mjesta unesrećenom je pružena prva pomoć, no nekoliko sati poslije preminuo je u bolnici.

I poginuli i njegov prijatelj bili su mađarski državljani, a prema iskazu preživjeloga, obojica su tu večer dosta popili. No, preminuli je uz alkohol zapalio i cigaretu pojačanu 'spiceom' koja mu je, očito, presudila.

Već se događalo

Ovo je već drugi slučaj u 2018. godini u kojem su beskućnici preminuli pri samom ulazu u parlament. Naime, u veljači je ondje pronađeno i beživotno tijelo brazilskog državljanina. Taj slučaj pokrenuo je lavinu kritika na račun zastupnika u parlamentu koje su optuživali za bešćutnost unatoč tomu što su se svakodnevno susretali s ljudima bez krova na glavom.

'Nešto je trulo u Westminsteru ako zastupnici hodaju pored umirućih beskućnika na putu za posao', zatvitao je laburist David Lammy nakon aktualnog slučaja.

Inače, procjene govore da je u Londonu ove godine zabilježen rekordan broj ljudi beskućnika, u tromjesečnom periodu između srpnja i rujna bilo ih više od tri tisuće.

London

parlament

beskućnici

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter