Bozanić nas opet trola

Na polnoćki u katedrali rezervirana mjesta imali su oni za koje zagrebački nadbiskup kaže da Božić nije rezerviran


Mia Mitrović
27.12.2018.11:00
Na polnoćki u katedrali rezervirana mjesta imali su oni za koje zagrebački nadbiskup kaže da Božić nije rezerviran
Ronald Gorsic/CROPIX

sažeto

Nadbiskup je ponovno briljirao, ovoga puta na propovijedi održanoj na polnoćki u zagrebačkoj katedrali


Mia Mitrović
27.12.2018.11:00

Katkad se čini da zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić ono što izgovara, ne misli ozbiljno već to govori samo zato što ima pomaknut smisao za humor. Na kraju krajeva, možda nas on sve skupa trola i pri tome se jako dobro zabavlja. 

'Radost Božića'

Nakon što je prije tjedan dana održao prosvjetarima lekciju da ne bi trebali napuštati djecu, ponovno je briljirao, ovoga puta u propovijedi održanoj na polnoćki u zagrebačkoj katedrali.
Tema propovijedi bila je, prigodno, 'radost Božića'. Prema kardinalovim riječima, ta 'radost Božića nije rezervirana samo za privilegirane, moćne i poznate, nego je upućena svima, posebno siromašnima, bolesnima i osamljenima'.

Ronald Gorsic/CROPIX

Kako bi pokazao da drži do djela, a ne samo do riječi, Bozanić je svoju riječ održao pa je najbolja mjesta u zagrebačkoj katedrali i rezervirao za prvake naroda i one koji su najželjniji radosti Božića. U prve redove katedrale uvalili su se, kao i obično, političari koji nisu ostavili baš puno prostora za ostale. Siromašnih, bolesnih i osamljenih baš i nije bilo na vidiku. Na polnoćki u zagrebačkoj katedrali su tako rezervirana mjesta imali oni za koje zagrebački kardinal kaže da Božić nije rezerviran. Superhik bi bio ponosan na ovaj vješt manevar zagrebačkog nadbiskupa.

'Božji zahvat'

Badnja noć je 'sveta noć nepovratno označena 'božjim zahvatom', posegnuo je za čudnim terminom iz medicine kako bi opisao božićno čudo naš nadbiskup. 

"Bog je poslao malo dijete da bi ljudima pokazao put života i radosti, a ne put umišljenosti, drskosti, oholosti, taštine i praznine", nastavio je dalje zaneseno kardinal, dok su ga iz prvih rezerviranih redova slušali političari. Toliko o tome koliko nadbiskup u praksi primjenjuje svoje riječi. 

trolanje

Bozanić

polnoćka

katedrala

radost božića

rezervirano

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter