JOŠ JEDAN SMRTONOSAN SELFIE

Na Plitvicama stradala turistkinja, na žalost nije jedina koja je zbog savršenog kadra izgubila život


Ivana Horvatek
19.03.2018.17:15
Na Plitvicama stradala turistkinja, na žalost nije jedina koja je zbog savršenog kadra izgubila život
Robert Fajt / CROPIX

sažeto

Korejanka zbog selfija na Plitvicama zakoračila u smrt.


Ivana Horvatek
19.03.2018.17:15

Turistkinja iz Južne Koreje poskliznula se u smrt zbog selfija kojeg je pokušala snimiti dok je sa svojom grupom obilazila Plitvička jezera. Na jednom dijelu staze koji nije ograđen, žena je pala preko ruba u provaliju duboku 70 metara. Iako je odmah prebačena u karlovačku bolnicu, preminula je zbog teških ozljeda, javio je Radio Mrežnica

Ovo nije prvi put da je netko smrtno stradao u poznatom nacionalnom parku, do sada se ta brojka popela na šest. Taj je fenomen uzeo toliko maha da je uprava Plitvica odlučila uvesti i zabranu nošenja japanki, a postavljene su i table na kojima se posjetitelje upozorava na rizike silaženja sa šetnica.

Jure Miskovic / CROPIX

Tako je prije dvije godine smrtno stradala 54-godišnja slovačka turistkinja koja se radi selfija, usprkos svim upozorenjima, provukla kroz ogradu, poskliznula se i pala u provaliju nakon čega je umrla. No, Plitvička jezera nisu jedino mjesto gdje se događaju ovakve nesreće.

Na Rabu je prošle godine stradao 17-godišnji Slovenac koji je predvečer ronio blizu rta Njivice te nikada nije izronio. Smrtonosna po pitanju selfija bila je i 2014. godina kada je u Nacionalnom parku Paklenica 36-godišnji Čeh prilikom sportskog penjanja teško stradao u padu s visine od 15 metara te podlijegao ozljedama par sati kasnije u bolnici.

Davor Pongracic / CROPIX

Još jedan slučaj dogodio se prije devet godina kada su supružnici iz Njemačke prešli ogradu vidikovca i pali 70 metara u jezero Kaluđerovac. Ona je odmah preminula dok je njen muž umro par sati kasnije u bolnici Karlovac.

Na Zapadnom kolodvoru u Zagrebu također je došlo do tragične smrti, kada se dječak star 14 godina popeo na vagon da bi uslikao selfie, no na krovu vagona doživio je strujni udar.

turisti

selfie

Plitvička jezera

poginuli

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter