Oni nemaju problema s kartama

Na Lužnjikiju bi se mogla održati sjednica Vlade, samo se trebaju dogovoriti tko mijenja premijera, Kolinda, Sanader ili Putin?


Daniel Radman
15.07.2018.13:15
Na Lužnjikiju bi se mogla održati sjednica Vlade, samo se trebaju dogovoriti tko mijenja premijera, Kolinda, Sanader ili Putin?
Damir Krajac / CROPIX

sažeto

Slučajno ili ne, u Moskvu putuju političke snage koje se vežu uz poslovne resore


Daniel Radman
15.07.2018.13:15

Jake snage hrvatske politike, predvođene predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, krenule su jutros put Moskve. Sudeći prema izvještajima s društevnih mrežama, upravo je predsjednica najraspoloženija. Putem Facebooka i Twittera obratila se navijačima hrvatske na engleskom (ipak će nas protiv Francuza bodriti cijeli svijet), a onda je na ruskom zahvalila domaćinima na izvrsnoj organizaciji Svjetskog prvenstva te ih pozvala da daju podršku "vatrenima".

Dobro raspoloženje predsjednice možemo pripisati i činjenici da će se napokon susresti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. U dvoboju s Rusima bila je "osuđena" na premijera Medvedeva, a proizlazi da su nogometaši bili izvrsni lobisti. Zahvaljujući njihovom plasmanu u finale dobila je (neočekivanu) prigodu za sastanak s jedinim od najmoćnijih ljudi svijeta.

Damir Krajac / CROPIX

No, dobrog su raspoloženja bili i drugi naši političari. Slučajno ili ne, u Moskvu putuju političke snage koje se vežu uz poslovne resore. Fotoreporteri su zatekli ministra financija Zdravka Marića, pa onda njegovog prezimenjaka Gorana, ministra državne imovine, tu je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, pa ministar prometa Oleg Butković, a i bivši potpredsjednik Vlade, danas čelnik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika, Domagoj Ivan Milošević.

Damir Krajac / CROPIX

No, dok su oni na putu bez šefa Andreja Plenkovića, među njima se ukazao bivši hrvatski premijer Ivo Sanader koji je, za razliku od ovih aktualnih, bio suzdržaniji u pokazivanju emocija i broju 'kockica' na sebi.

Damir Krajac / CROPIX

Ipak, svi zajedno mogu biti sretni jer za razliku od brojnih naših navijača u Moskvi, karta ih čeka u džepu. Neki zlobnik bi rekao da je tolika navala državne uprave na Lužnjiki možda i razlog nestanka dodatnih karata u par minuta. No, danas nije vrijeme za cinizam. Osobito ako ste političar na putu za Moskvu. 

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter