video: evo, kako je moja kobila provalila na imanje

Muškarac provalio u kuću na Floridi pa policiji dao bizarno objašnjenje koje uključuje kobilu. No, nije znao da imanje ima nadzorne kamere


100posto
31.07.2019.12:00
Muškarac provalio u kuću na Floridi pa policiji dao bizarno objašnjenje koje uključuje kobilu. No, nije znao da imanje ima nadzorne kamere
Screenshot/YouTube

sažeto

Domišljati lopov nije znao da je nekretnina osigurana nadzornim kamerama, jer je i prije ovog slučaja često bila na meti kradljivaca


100posto
31.07.2019.12:00

Nakon što je muškarac s Floride optužen za provalu nakon što je upao u jednu kuću, odlučio se izvući iz tih optužbi na najbizarniji mogući način. Naime, optužio je svog konja  za provalu u kuću. 52-godišnji Lonnie Maddox iz Springs Hillsa s Floride uhićen je nakon što je snimljen kako provaljuje u dom muškarca Stevea Fergusona u gradu Pasco County.

"Moja kobila je provalila u vašu kuću gospodine"

Kada ga je Ferguson zatekao na svom posjedu, 52-godišnjak je u sekundi smislio najluđi odgovor ikada:  "Moja kobila je provalila u vašu kuću gospodine i zato sam otišao po nju, No, vlasnik nekretnine nije se dao smesti te ga je upitao: Znači kobila je provalila kroz dvorišna vrata, terasu i na kraju ulazna vrata?"

No, domišljati lopov nije znao da je nekretnina osigurana nadzornim kamerama, jer je i prije ovog slučaja često bila na meti kradljivaca. 

Kobila je trčala po ulici

Tako da se na snimci nadzornih kamera vidjelo kako Maddox prilazi imanju s konjem te pokušava ući u kuću. Ferguson je odmah pozvao policiju, ali i sam je otišao na imanje da vidi što se događa.

U trenutku kada je stigao na imanje kobila je trčala po ulici, a provalnik je bio u kući. Provalnik je policiji rekao da je njegova kobila ušla na imanje kroz polomljenu ogradu i da je on išao za njom. Ali policija je otkrila kako je Maddox provalio u kuću kroz prozor te iako ništa nije ukrao, vlasnik kuće kaže kako je šteta na prozoru 100 dolara.

kuća

lopov

kamere

provalnik

kobila

newsletter

Prijavite se na Newsletter