foto: nije 'propjevao' u zatvoru

Muškarac pljačkao trgovinu, a policija je s njim privela i najčudnijeg svjedoka ikada: 'Nije ga bilo moguće ispitati, a koliko znamo, nije kriv ni za jedan zločin'


Mia Peretić
01.10.2019.11:45
Muškarac pljačkao trgovinu, a policija je s njim privela i najčudnijeg svjedoka ikada: 'Nije ga bilo moguće ispitati, a koliko znamo, nije kriv ni za jedan zločin'
Profimedia

sažeto

Izraz 'Zatvorska ptičica' nikada nije bio točniji


Mia Peretić
01.10.2019.11:45

Policajci spadaju u kategoriju službenika koji se tijekom karijere nagledaju zaista svega, no teško je reći da su bili spremni na privođenje ovako neobičnog svjedoka. Naime, u pritvorskoj jedinici u nizozemskom Utrechtu je osim standardno privedenih počinitelja boravio i jedan papagaj.

Pljačkao trgovinu s papigom na ramenu pa oboje završili u pritvoru

Kako su priopćili iz tamošnje policije, prošlog su četvrtka priveli muškarca uhvaćenog u pljački trgovine. U trenutku uhićenja na njegovom se ramenu nalazio kućni ljubimac koji je, skupa s vlasnikom, odveden u policijsku postaju.

 
 
 
View this post on Instagram

Update!!!! Hi, this bird sat on the shoulder of a thief we arrested for shoplifting. As we don 't have a birdcage, this bird had no other place to stay than in the cell. His owner agreed to this. When the owner was released shortly after, the bird accompanied him. The bird has not been questioned and is as far as we know not guilty of any charges 😁👮‍♂️ . . Onlangs hebben wij een verdachte aangehouden voor een winkeldiefstal. Tijdens de aanhouding vonden wij een stiekeme getuige met veren en snavel op de schouder van de verdachte. Tijdens de insluiting op ons bureau kwamen wij er tot onze schrik achter dat wij niet in het bezit zijn van een vogelcel of kooi.... Na goed overleg met de verdachte hebben wij ze samen ingesloten🐦... *en uiteraard goed verzorgd! #puc #dieren #bird #politieutrechtcentrum #politie #utrecht #jailbird

A post shared by Politie Utrecht Centrum (@politieutrechtcentrum) on Sep 26, 2019 at 12:35am PDT

Nisu imali kavez za ptice pa je dobio svoju ćeliju

Osumnjičenom je muškarcu određen pritvor, no pošto u postaji nije bilo kaveza za ptice, te nisu znali kome bi ostavili papagaja, pticu su smjestili u jednu od ćelija, s čime se složio i vlasnik.

No, nizozemski su policajci pazili da neobičnom pritvoreniku ništa ne nedostaje, pa su mu ostavili posudu s vodom i komade kruha kako bi svoje zatvorske dane ipak proveo u što normalnijim uvjetima. 

'Koliko znamo, ne osjeća se krivim ni za kakvu optužbu'

"Ptica nije ispitana, te koliko znamo, ne osjeća se krivim ni za kakvu optužbu, a na slobodu je puštena kada i vlasnik", napisali su policajci uz fotografiju papagaja u ćeliji, objavljenu na službenom Instagram profilu. 

pljačka

Nizozemska

pritvor

papagaj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter