Evo njega opet!

Musk izvalio nešto što se niti jedan znanstvenik ne bi usudio i ismijao lovce na aliene


Valerija Bebek
29.09.2019.19:45
Musk izvalio nešto što se niti jedan znanstvenik ne bi usudio i ismijao lovce na aliene
Getty Images

sažeto

Vlasnik Tesle i SpaceX-a poznat je po svojim osebujnim izjavama, ovog puta dotaknuo se i života u svemiru


Valerija Bebek
29.09.2019.19:45

Iako nitko iz znanstvene zajednice nije toliko siguran u sebe da tvrdi kako ne postoji drugi život u galaksiji, iako nemamo materijalne dokaze za to, to nije spriječilo Elona Muska da iznese taj stav u javnosti.

Tehnološki poduzetnik tvrdi da ne postoje izvanzemaljci u 'Area 51' na Zemlji, ali nije stao na našem planetu, nego je to proširio i na cijelu galaksiju jer je 'prilično siguran' da bi vidio neke znakove do sad.

Dosta samouvjereno, ako znamo da se znanstvenici okupljaju na znanstvenim skupovima na tu temu, kao primjerice na sastanku METI International  u Parizu gdje su zaključili, ne da izvanzemaljski žvot postoji, nego da nas moguće i promatraju. Tu je nastala teorija da nas izvanzemaljci drže u tzv. 'galaktičkom Zoo-u'. Jednostavno nas promatraju bez da su se otkrili kako ne bi stvorili zabrinutost na Zemlji.

Međutim, što će ti Harvard, Cambridgee ili NASA, kad si vlasnik SpaceX-a i Tesle? Elon Musk je zjavio odvažnu tvrdnju tijekom predstavljanja svog prototipa svemirskog broda Mark-1 u Teksasu, kojem je namjena da jednog dana preveze ljude na Mars.

Tijekom svog 90-minutnog izlaganja Musk je imao nekoliko znanstvenih otkrivenja. Tako je sa svijetom podijelio vjerovanje kako Zemlja ima još nekoliko milijuna godina prije nego je Sunce potpuno presuši.

Malo su ga i ismijali

Najkontroverznija izjava, međutim, bila je ta da on ne vjeruje kako postoji život izvan Zemlje.

"Koliko do sad znamo, mi smo jedina svjesnost ili jedini život koji postoji. Možda postoji drugi život, ali nismo vidjeli njegove znakove", kazao je Musk.

Dodao je kako ga ljudi često pitaju za izvanzemaljce, na što on odgovora na svoj način. "Čovječe, prilično sam siguran da bih znao da postoje izvanzemaljci. Nisam vidio nikakve njihove znakove". Malo je reći da ga je ekipa na društvenim mrežama dobrano ismijala. 

Osim toga srušio je snove i lovcima na aliene tu na Zemlji, svi oni koji vjeruju da je Area 51 zapravo baza za izvanzemaljce, također su u zabludi. Nikakvih izvanzemaljaca tamo nema.

Musk za to ima dosta pragmatično objašnjenje, kazao je da bi američka vojska ponosno izložila bilo kakvog aliena da ga imaju u vlasništvu, samo zato da povećaju financiranje obrane. 

svemir

Elon Musk

izvanzemaljci

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter