okorjeli recidivist

Muku muče s ovim čudnim dilerima, jedan je već drugi put švercao drogu u isti zatvor, prošle godine su krunski dokaz otjerali psi, a švercalo se sve, od baterija za mobitele do pile i bušilice


Mia Peretić
28.10.2019.16:30
Muku muče s ovim čudnim dilerima, jedan je već drugi put švercao drogu u isti zatvor, prošle godine su krunski dokaz otjerali psi, a švercalo se sve, od baterija za mobitele do pile i bušilice
Profimedia

sažeto

U ogrlicama se švercao hašiš i heroin, a na njihovim tijelima i mnogo drugih stvari


Mia Peretić
28.10.2019.16:30

Zatvorski čuvari u kaznionici u Tatarstanu, republici u ruskoj federaciji, uhvatili su neobičnog dilera. Naime, jedna je mačka osumnjičena za krijumčarenje droge skrivene u ogrlici.

Već drugi put šverca drogu u istu kaznionicu

Mačka je uhvaćena nakon što je potjeru za neobičnim zločincem snimila sigurnosna kamera, a prilikom pretrage ogrlice otkriveno je da se u njoj nalazi smeđa supstanca, odnosno, da se vjerojatno radi o hašišu. Zatvorska služba kaže da ovo nije prvi put da je mačka korištena kao švercer u ovoj kaznionici. Naime, sličan se slučaj dogodio još 2010. godine kada je u ogrlici bio skriven heroin. U svom izvješću navode kako je mačka pripadala jednom od zatvorenika. Iz zatvora je puštena na skrb njegovom poznaniku koji ju je danima držao gladnom prije no što ju je vratio u blizinu zatvora. Gladna se životinja pokušala vratiti svom vlasniku i tada je "pala", piše BBC.

Profimedia / ilustracija

Slučaj sličan prošlogodišnjem fijasku kada je čuvarima pobjegao krunski dokaz

Detalji ove priče podsjećaju na slučaj iz 2018. godine kada je mačka uhvaćena zbog krijumčarenja droge u Tulskoj oblasti pobjegla iz pritvora i tako zadala udarac istrazi koja je bila u tijeku. Rusko ministarstvo unutarnjih poslova tada je otkrilo kako je jedan bivši zatvorenik skovao plan uspostave kanala za isporuku droge korištenjem zatvorskog ljubimca.

Životinja, rođena unutar zatvorske jedinice, s vlasnikom je izašla na slobodu i predana je njegovim prijateljima. Novi vlasnici su joj ogrlicu napunili drogom i planirali je ponovo infiltrirati u zatvor, no neobični je krijumčar uhićen i zadržan u svrhu istrage.

Prema tvrdnjama osobe zadužene za čuvanje 'osumnjičenika', mačka je pobjegla zato što su je otjerali psi. Trebala je biti krunski dokaz za tužiteljstvo i obranu, no s obzirom na to da je dokaz odšetao, odvjetnici su izjavili da je nemoguće provesti planirani eksperiment kako bi vidjeli može li mačka zaista isporučiti pošiljku.

Profimedia/ilustracija

Mačke krijumčari su već uhodana praksa. Švercali su drogu, punjače za mobitel, ali i pile i bušilice

Čini se da mačke dileri nisu nova neobična metoda kojoj su se dosjetili krijumčari. Naime, 2013. godine su zatvorski čuvari u Moldaviji uhvatili jednu mačku nakon pokušaja šverca marihuane u zatvor. Opazili su je kako se redovito provlači kroz rupu u ogradi, a zaintrigirala ih je njezina neobična ogrlica. Upravo je ta ogrlica služila za krijumčarenje droge, kako se vidjelo u video snimci koju je objavilo tamošnje ministarstvo pravosuđa.

U zatvoru u sjevernoj Rusiji čuvari su pak uhvatili mačku koja je prenosila mobitele i punjače, pričvršćene ljepljivom trakom za trbuh. U Brazilu su kriminalci pomoću mačke pokušali u zatvor u Arapiraci prokrijumčariti alat, uključujući pilu i bušilicu.

Rusija

droga

zatvor

mačka

dilanje droge

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter