foto/video: na kuće padali komadi aviona

Motor Boeinga se raspadao, očevici tvrde: 'Bila je to oluja od željeza i čelika. Izgledalo je kao da su padali meci s neba'


Daniel Radman
12.08.2019.18:00
Motor Boeinga se raspadao, očevici tvrde: 'Bila je to oluja od željeza i čelika. Izgledalo je kao da su padali meci s neba'
Profimedia

sažeto

Komadi metala koji su znali doseći dužinu do 20 centimetara padali su po kućama, automobilima i vrtovima preplašenih mještana gradića Fiumicino


Daniel Radman
12.08.2019.18:00

'Padali su s neba kao meci', pričali su očevici lokalnim medijima o metalnim predmetima koji su iz Boeinga 787 norveškog nacionalnog avioprijevoznika zasuli područje gradića Fiumicina u kojem se nalazi rimska zračna luka Leonardo da Vinci. Incident se dogodio ove subote, a istražitelji tek trebaju otkriti što je pošlo po zlu.

Komadi metala koji su znali doseći dužinu do 20 centimetara padali su po kućama, automobilima i vrtovima preplašenih mještana.

Oluja od željeza i čelika

'Izgledalo je kao da je snažna oluja, ali vani je bilo sunčano. Izašao sam na balkon i vidio da je to oluja od željeza i čelika. Pobjegao sam nazad vrišteći', izjavio je jedan mještanin Fiumicina.

Prema izvješćima, oštećeno je 25 automobila i 12 kuća. Prava je sreća da nema teže ozlijeđenih, makar je jedan 54-godišnjak pogođen komadom metala. Kaže, imao je sreće što je ostao živ.

Nezadovoljstvo neugodnim događajem iskazao je gradonačelnik Fiumucina Esterino Montino. Napomenuo je da je u više navrata tražio da se porazgovara o sigurnosti ovog područja, no njegovi pokušaji dijaloga nisu naišli na razumijevanje.

Neki su ovo i predvidjeli

Naravno, javili su se i dežurni pesimisti, jedan stanovnik Fiumicina tvrdi da je znao kako će se nešto slično kad-tad dogoditi.

'Uvijek sam govorio da će nam neki avion ili neki njegovi dijelovi pasti na kuću', riječi su lokalnog 'proroka'.

Glasnogovornik norveškog avioprijevoznika je potvrdio da je došlo do kvara na njihovom avionu koji je trebao letjeti od Rima do Los Angelesa te da je zbog 'indikacija o tehničkom kvaru na jednom od motora' Boeing vraćen u rimsku zračnu luku.

zračna luka

Boeing 787

kiša metala

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter