VIDEO: šokantni prizori pokolja u osijeku

Monstrum je po cijelom gradu posipao otrov zbog kojeg glubovi i psi umiru u strašnim mukama


Ana Lonjak
16.03.2018.15:25
Monstrum je po cijelom gradu posipao otrov zbog kojeg glubovi i psi umiru u strašnim mukama
Facebook

sažeto

Građani otkrivaju kako je bijeli prah posipan na 15 lokacija po gradu 


Ana Lonjak
16.03.2018.15:25

Nakon što nekoliko dana vlasnici pasa u Osijeku  strahuju od trovača pasa, jer je nekoliko ljubimaca završilo kod veterinara sa simptomima trovanja, danas je situacija u potpunosti izmakla kontroli. Naime, građani Osijeka su u šoku, a društvenim mrežama šire se fotografije i videi s nekoliko lokacija u tom gradu na kojima se vide brojni leševi golubova kao i žive ptice koje doslovnu umiru u mukama.  

Alarmirana je policija, veterinarske službe rade punom parom, a mi smo kontaktirali članicu Volonterske udruge Pobjede, čiji članovi su cijeli dan na terenu i skupljaju preživjele golubove i nose ih veterinarima. 

"Pretpostavljamo da je riječ o trovanju, jer su takvi simptomi. Uzorak sumnjive tvar je poslan na analizu, također i mrtvi golubovi a poslana je na toksikologiju i tekućina koju je ispovraćao jedan od golubova. Sada svi čekamo rezultate i kada nalazi budu gotovi znat ćemo točno o kojoj sumnjivoj tvari je riječ", otkrila je članica udruge Stela Rakas

Kako nam Rakas priča proteklih nekoliko dana primijećen je bijeli prah po gradu te je bilo nekoliko slučajeva trovanja pasa, a svi su imali iste simptome - malaksalost, trzavicu, dezorijentiranost, povraćanje, krvarenje...

"Molimo građane ako mogu pomoći da se uključe i izađu na teren. Dovoljna je mala kutija u koju će staviti goluba te pomiješati fiziološku s ugljenom te tu smjesu dati ptici, kako bi joj bilo bolje. Također, oni koji su kritično potrebno je odnijesti u veterinarsku stanicu", objašnjava Rakas. 

Kako nam Rakas otkriva građani spominju da je bijeli prah posipan na nekih 15 lokacija po gradu, a što se tiče mrtvih golubova najviše su stradali oni na glavnom trgu Ante Starčevića, kod kina Europa i u ulici Vladimira Nazora. 

Iz policije pokušavaju smiriti tenzije i mole građaneda ne dižu paniku dok se analizom ne utvrdi točno o kakvim tvarima je riječ, no panika je zavladala osječkim ulicama.

Oglasio se i gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je na Facebook profilu napisao da je u petak zakazana u 16 sati izvanredna konferencija za medije povodom trovanja životinja diljem Osijekauz izravan prijenos putem Facebooka! Konferenciji će nazočiti i Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske kao i sve relevantne službe.

Osijek

trovanje

golubovi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter