usprkos svemu, ne predaju se

Moćna tajna služba poslala dramatično upozorenje da teroristi ne odustaju u svojim opasnim namjerama, premještaju se Bliskog istoka u Europu i Aziju


100posto
20.04.2019.08:00
Moćna tajna služba poslala dramatično upozorenje da teroristi ne odustaju u svojim opasnim namjerama, premještaju se Bliskog istoka u Europu i Aziju
Profimedia

sažeto

Kako bi im se stalo na kraj između ostalog najvažnije je što prije na sve načine spriječiti financiranje teorirističkih grupa


100posto
20.04.2019.08:00

Šef ruske Federalne službe sigurnosti (FSB) Alexander Bortnikov upozorio je da se međunarodne terorističke ćelije premještaju s Bliskog istoka u Europu, centralnu i jugoistočnu Aziju.
"Iako su međunarodne terorističke organizacije pretrpjele goleme poraze one i dalje predstavljaju veliku prijetnju za većinu država na svijetu", rekao je Bortinov na konferenciji o borbi protiv međunarodnog terorizma u Saint Petersburg.

Vrlo profitabilan biznis

Kako objašnjava Bortnikov terorizam je postao vrlo profitabilan biznis, a problem leži i u tome što raznovrsni mehanizmi financiranja daju teroristima dodatnu šansu za preživljavanje. Upozorio je da Islamska država i al-Qaida i dalje predstavljaju ozbiljnu prijetnju ma koliko neki smatrali da su oslabljeni te da trenutačno organiziraju snage stvaranjem mreže terorističkih ćelija.

Važno zaustaviti njihovo financiranje

Osim što su te mreže terorističkih ćelija međusobno povezane sve je veći problem što se one s Bliskog istoka premještaju u centralnu Europu i jugoistočnu Aziju.

Samo prošle godine u svijetu su izvršena 683 teroristička napada, u kojima je život izgubilo 4.700 ljudi, a ranjeno više od njih 7000. Kako bi se tome stalo na kraj između ostalog najvažnije bi bilo što prije na sve načine spriječiti financiranje teorirističkih grupa.

terorizam

Islam

financiranje

ćelije

newsletter

Prijavite se na Newsletter