NOVOZELANDSKI PREMIJER

`Mnogo naših mladih nije u stanju proći test na droge, trebamo imigrantske radnike`


HINA
27.02.2017.10:55
`Mnogo naših mladih nije u stanju proći test na droge, trebamo imigrantske radnike`
Pixabay

sažeto

Mladi Novozelanđani imaju sve više problema s prolaskom testa na droge prije dobivanja posla. English zbog toga smatra kako se njegova zemlja mora osloniti na imigrantske radnike


HINA
27.02.2017.10:55

Novozelandski premijer Bill English rekao je u ponedjeljak da se njegova zemlja mora osloniti na imigrantske radnike jer mnogi lokalni radnici ne mogu proći testove na drogu kada apliciraju za radno mjesto.

English je komentar izrekao pred novinarima koji su ga ispitivali o sve većem broju imigranata koji pristižu na Novi Zeland.

Samo u prvom mjesecu ove godine na Novi Zeland je stiglo 71.300 ljudi, pokazuju statistike u izvješću objavljenom u ponedjeljak.

Na konferenciji za novinare, English je upitan zašto 140.000 nezaposlenih Novozelanđana ne zadovoljava testove za radno mjesto u toj zemlji s 4,8 milijuna stanovnika.

"Jedna od najtežih stvari ovih dana jest proći test na drogu", kazao je English.

"Što se tiče sigurnosti, na radnom mjestu ne možete imati osobu pod utjecajem droge, a mnogo mladih ljudi nije u stanju proći taj test".

Istraživanje objavljeno 2012. u medicinskom časopisu "The Lancet" pokazuje kako Australci i Novozelanđani imaju jednu od najviših stopa uporabe kanabisa i metamfetamina u svijetu.

upravo sada

posao

Novi Zeland

imigranti

droge

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter