Video: Policajac gori nego u vicu

Mladog sportaša zaustavili zbog prebrze vožnje i sumnje da posjeduje kokain. Ispalo je da se radi o nečem sasvim drugom


100posto
13.08.2019.12:00
Mladog sportaša zaustavili zbog prebrze vožnje i sumnje da posjeduje kokain. Ispalo je da se radi o nečem sasvim drugom
IStock

sažeto

Američkog nogometaša Shaia Wertsa (21) policija je uhitila zbog posjedovanja kokaina. Ispalo je da se zapravo radi o ptičjem izmetu. 


100posto
13.08.2019.12:00

Američka policija zbog brze je vožnje uhitila nogometaša sa sveučilišta Južna Georgia. Prilikom uhićenja, na prednjoj haubi uočena je sumnjiva bijela supstanca pa su plavci pomislili da se radi o kokainu, no bio je to - ptičji izmet. Optužbe protiv 21-godišnjeg sportaša potom su odbačene.

Talentirani bek Shai Werts 31. srpnja vozio se svojim automobilom u blizini sveučilišta ništa ne sluteći. Potom su ga zaustavila dva plavca, a čitav incident snimili su go pro kamerom što je dio standardnog postupanja američke policije.

Bio je uporan

Werts je zaustavljen zbog navodne prebrze vožnje. Potom je pažnju policajaca privukla bijela naslaga na haubi automobila afroameričkog nogometaša. Nakon što su mu stavili lisičine, policija je krenula u inspekciju čudne supstance na haubi sportaša.

Jedan od policajaca upitao je uhićenog:

"Kakav je ovo bijeli prah na haubi, čovječe?"

"Ptičji izmet", odgovorio je zbunjeni uhićenik.

Policajac je bio skeptičan i više puta pokušao uvjeriti Wertsa da bijeli prah ne izgleda kao ptičji izmet, već kao droga.

"Kunem ti se da ovo nije ptičji izmet, upravo sam ga testirao na prisutnost kokaina i poružičastio je", uporan je bio policajac u svojoj odluci da ptičju kakicu pretvori u kokain.

Trebao bi odgovarati zbog rasizma 

Nogometaš ga je pokušao uvjeriti kako nije riječ ni o kakvoj zabranjenoj supstanci, no policajac mu nije povjerovao. Kakica je naime bila pozitivna na kokain pa je 21-godišnji sportaš optužen za prebrzu vožnju i posjedovanje droge zbog čega je zaradio suspenziju iz svih sportskih aktivnosti na sveučilištu.

Tužitelji su u četvrtak objavili službeno izvješće u kojem su sve optužbe zbog kokaina odbačene. U petak je Werts vraćen u nogometni tim sveučilišta.

Lokalni mediji pišu da je optuženi mladić bio zvijezda američkog nogometa i sveučilišnog tima Orlovi (Eagles). Iduću utakmicu igrat će protiv tima sveučilišta Louisiana 31. kolovoza. Hoće li policajac odgovarati zbog lažnih optužbi i rasizma koji je mladom sportašu umalo uništio karijeru, nisu napisali.

policija

kokain

rasizam

ptičji izmet

newsletter

Prijavite se na Newsletter