četvero uhićenih

Mladi Korčulani uzgajali marihuanu pa dijelili maloljetnicima iz škole


Ružica Matić
01.06.2017.13:15
Mladi Korčulani uzgajali marihuanu pa dijelili maloljetnicima iz škole
MUP

sažeto

Uhićeni su muškarac u dobi od 26 godina i ženska osoba u dobi od 23 godine te 19-godišnjak i maloljetnik


Ružica Matić
01.06.2017.13:15

Policijski službenici Policijske postaje Korčula dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo kaznenim prijavljivanjem četiri osobe zbog počinjenih kaznenih djela iz oblasti kriminaliteta droga, priopćila je PU dubrovačko-neretvanska.

Utvrdili su sumnju da su muškarac u dobi od 26 godina i ženska osoba u dobi od 23 godine proizvodili marihuanu sadnjom indijske konoplje, a drogu su potom preprodavali s namjerom stjecanja protupravne imovinske koristi.

Polcija je 31. svibnja pretražila dvije kuće na području Vela Luke i Čare koje osumnjičeni koriste. Pronašli su i uz potvrdu oduzeli preko 3 kg marihuane i dvije drobilice.

Na području Vela Luke pronađena je i njihova plantaža indijske konoplje na kojoj je bilo zasađeno 12 stabljika visine od 60 do 110 cm. I to su im oduzeli uz potvrdu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je spomenuti 26-godišnjak dio marihuane bez naknade dao maloljetniku koji je dalje preprodavao ili bez naknade dao na uživanje većem broju učenika škole koju i sam pohađa. Kod njega je u sklopu kriminalističkog istraživanja pronađena i oduzeta manja količina marihuane.

MUP

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena i sumnja da je 19-godišnjak u posljednjih mjesec dana omogućavao trošenje droge spomenutom maloljetniku, ali i drugim maloljetnim osobama davajući im marihuanu bez naknade i omogučavajući im uživanje droge u svom vozilu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja policija je kod 19-godišnjaka pronašla tri zasađene indijske konoplje visine od 23 do 75 cm.

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga policija je kazneno prijavila maloljetnika, 19-godišnjaka i 26-godišnjaka dok je 23-godišnjakinja kazneno prijavljena zbog sumnje da je počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Dvojac u dobi od 23 i 26 godine su, uz kaznene prijave, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok su ostali kazneno prijavljeni u redovnom postupku.

Marihuana

Korčula

Vela Luka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter