Alexandria Ocasio-Cortes rastura

Mlada demokratkinja u pet minuta razotkrila sve mane američkog zakona o financiranju političkih kampanja


Mia Mitrović
08.02.2019.18:00
Mlada demokratkinja u pet minuta razotkrila sve mane američkog zakona o financiranju političkih kampanja
REUTERS/Joshua Roberts

sažeto

Najmlađa žena ikada izabrana u Kongres i žestoka socijalistkinja trumpovcima ne prestaje zadavati muke


Mia Mitrović
08.02.2019.18:00

Najmlađa kongresnica, Alexandria Ocasio-Cortes, 29-godišnja latinoamerička socijalistkinja iz Bronxa i mlada nada Demokratske stranka, tijekom saslušanja u kongresu razotkrila je neke od najvećih mana američkih zakona o financiranju kampanja. Da stvar bude zabavnija, učinila je to u zabavnom govoru koji je trajao pet minuta.

Jako kvaran tip

Reuters

Tijekom saslušavanja, Alexandria koju su Amerikanci, poznati po svojom opsjednutošću kraticama, prozvali AOC, kreirala je igru u kojoj se postavljajući pitanja kolegama, pravila da je 'jako, jako kvaran tip'.

Potom je u nizu pitanja i odgovora razotkrila svijet mita, korupcije, sumnjivog novca, lobiranja i uplitanja trećih strana koje utječu na ishod izbora te objasnila sumnjive okolnostima pod kojima je aktualni američki predsjednik Donald Trump osvojio vlast.

Razotkrila je čak i kako zakonodavac potpuno legalno može ulagati u industriju, a potom kreirati zakone koji pogoduju industriju kako bi povećao vrijednost svog ulaganja. Ako je zakon takav da ga zakonodavac može napisati u svoju korist i nema restrikcija i sankcija da se takvo što spriječi, onda ih zasigurno ima još manje i za američkog predsjednika, poentirala je. Njen video možete pogledati u nastavku:

Kongres

Alexandria Ocasio-Cortez

Demokratska stranka

izborni zakon

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter