ZLOČIN U SUSJEDSTVU

Mještani ostali šokirani nakon što su procurili jezivi detalji o majci koja je zadavila tek rođeno dijete i bacila ga u poljski zahod


Matej Devčić
08.05.2019.11:50
Mještani ostali šokirani nakon što su procurili jezivi detalji o majci koja je zadavila tek rođeno dijete i bacila ga u poljski zahod
Reuters

sažeto

Policija u Srbiji sumnjiči 29-godišnjakinju da je nakon poroda ubila dijete nasilnim putem


Matej Devčić
08.05.2019.11:50

U selu Belotići kod Valjeva 29-godišnja Jelena V. osumnjičena je za kazneno djelo ubojstva djeteta pri porođaju. Naime, policija sumnja da je 29-godišnjakinja nakon poroda koji se dogodio u noći između ponedjeljka i utorka, ubila tek rođenog sina, umotala ga u prsluk i bacila u poljski zahod.

Kako saznaje Kurir, Jelenu V., koja je majka dvoje djece, suprug je odveo u bolnicu u Valjevu zbog obilnog krvarenja, a liječnici su tijekom pregleda utvrdili da je rodila prije nekoliko sati i to u sedmom mjesecu.

Liječnicima i policiji odbijala reći što se dogodilo

S obzirom na to da liječnicima nije htjela reći gdje je novorođenče, oni su o svemu obavijestili policiju. Nakon što je i policiji odbila reći što se dogodilo s djetetom, pa je policija otišla u kuću 29-godišnjakinje.

Nakon detaljnije pretrage, policija je u poljskom zahodu najprije pronašla posteljicu i tragove obilnog krvarenja, a mrtvo tijelo djeteta pronađeno je umotano u prsluk i bačeno u fekalije zahoda.

Pedja Milosavljevic/CROPIX/Ilustracija

Dijete ubijeno nasilnim putem

Obdukcijom tijela novorođenčeta utvrđeno je da je dijete rođeno živo te da je disalo nakon porođaja, a otkriveno je i da je ubijeno nasilnim putem, odnosno da ga je majka zadavila.

Policija je o slučaju obavijestila i nadležno tužiteljstvo koje je donijelo odluku o pokretanju istrage. Navodno 29-godišnjakinja u bolnici nije htjela surađivati s liječnicima i policijom, kasnije se predomislila.

Policija će uskoro imati više detalja o slučaju

"Tijekom dana ipak je promijenila priču tvrdeći da je imala spontani pobačaj. Što se u stvari dogodilo znat će se nakon istrage, ali i ispitivanja njenog supruga koji ju je doveo u bolnicu", kazao je izvor Kuriru.

Sličnoj situaciji prije tri mjeseca svjedočili smo i u Hrvatskoj kada je u obiteljskoj kući u Dubravcu kod Klenovnika pronađeno mrtvo dijete. Obdukcijom je potvrđeno da je dijete rođeno živo između 15. i 20. veljače ove godine i sumnja se da ga je ubila majka, a protiv nje je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

policija

ubojstvo

Srbija

dijete

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter