VIDEO: OBJAVLJENA I SNIMKA OSJEČKOG UŽASA

Misteriozni otrov koji je pobio pse i golubove slio se u vode, masovni pomor riba, u veterinarsku ambulantu dopremljena i mrtva vidra


Tomislav Kukec
16.03.2018.19:35
Misteriozni otrov koji je pobio pse i golubove slio se u vode, masovni pomor riba, u veterinarsku ambulantu dopremljena i mrtva vidra
AWAP / Facebook

sažeto

Otrov je najvjerojatnije u vode došao sapran kišom s gradskih ulica


Tomislav Kukec
16.03.2018.19:35

Stanje s misterioznim otrovom u Osijeku, zbog kojeg je danas tiskovnu konferenciju održala i gradska uprava a na njoj se pojavio i šef tamošnje policije, sve je gora. 

Kako javlja Udruga za zaštitu divljih životinja AWAP, otrov je, najvjerojatnije sapran kišom, dospio i u vode te nastavlja sijati strah među Osječanima.

"Dobili smo dojavu iz Osijeka da je danas zbrinuta vidra, u jako lošem stanju, te je nakon kratkog vremena umrla. Navodno je otrovana, kao što imamo dojavu da su našli i otrovane ribe, te da se tako mogla otrovati.  Također je otrov mogao doći u vodu nakon kiše, slivnim vodama sa ulica grada, na kojem je prosut. Molimo vlasnike kućnih ljubimaca da obrate pažnju na ovaj info, kada s njima šeću uz vode", objavili su iz udruge. 

Kako doznajemo u udruzi,otrov je imao vrlo jako djelovanje na nesretnu vidru, te je ona u veterinarsku ambulantu dovezena već mrtva.

Podsjetimo, na ulicama Osijeka već se danima može primijetiti  bijeli prah za kojeg stanovnici sumnjaju da je riječ o otrovu. Potkrjepljuju to fotografijama gomile golubljih lešina koje se mogu naći po cijelom gradu, a te ptice onda po ulicama razvlače i jedu mačke, pa se vjeruje da će se i one otrovati. Objavljena je i video snimka horora koji se danas mogao vidjeti na ulicama Osijeka. 

Policija i nadležne veterinarske službe i dalje na terenu pokušavaju rasvijetliti okolnosti ovog nevjerojatnog slučaja i neviđene bešćutnosti spram životinja, a nije naodmet spomenuti da nije isključena ni opasnost po ljude. 

Osijek

trovanje

otrov

ubijanje životinja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter