video: spektakularni prizor iznad jezera

Misteriozni grad duhova 'isplivao' iznad horizonta, lokalno stanovištvo tvrdi da se pojavljuje svakih pedeset godina!


Daniel Radman
08.08.2019.12:00
Misteriozni grad duhova 'isplivao' iznad horizonta, lokalno stanovištvo tvrdi da se pojavljuje svakih pedeset godina!
Screenshot Youtube

sažeto

Na horizontu iznad jezera mogli su se vidjeti obrisi čitavog grada, zgrade, drveće, čak i nešto što podsjeća na vjetrenjaču


Daniel Radman
08.08.2019.12:00

Zanimljiv, mnogi bi rekli i misteriozan fenomen, pojavio se ovih dana iznad jezera Honze, nedaleko grada Huaian u istočnoj kineskoj Jiangsu provinciji. Riječ je o jezeru od 2,069 kvadratnih kilometara koje je četvrto najveće u Kini. Za sve je kriv lokalni fotograf koji je otišao na obale jezera kako bi snimao brodove, no pred objektivom mu je iskrsnula daleko veća stvar koji su mnogi nazvali - gradom duhova.

Fenomen se mogao vidjeti prije pedeset godina

Njegova namjera bila je snimati jezero u sumrak, neposredno prije zalaska sunca, kada se dogodio zanimljiv prirodni fenomen. Nedugo prije nastale snimke padala je kiša i zrak, koji je inače zagađen, naglo se pročistio te je otkrio potpuno novi pejzaž.

Naime, na horizontu iznad jezera mogli su se vidjeti obrisi čitavog grada, zgrade, drveće, čak i nešto što podsjeća na vjetrenjaču. To ne bi bilo ni malo sporno da u blizini takvog grada nema.

Ubrzo se javio i kustos lokalnog muzeja, on pak tvrdi da se isto moglo vidjeti i tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća. Kao i ovom slučaju, fenomen se mogao vidjeti pola sata prije no što je iščeznuo.

Neki odbijaju prihvatiti da je riječ o fatamorgani

Oni koji se vode logikom, kažu da je riječ o fatamorgani koja nastaje zbog prelamanja svjetlosti. Zbog toga se ponekad čini da se neki objekti – iskrivljeni ili uvećani – nalaze iznad tla ili površine vode.

Ipak, ima i onih koji odbijaju ove tvrdnje, kažu da nema logike da se vidi stari kineski grad koji je navodno postojao prije par tisuća godina, već da bi se - ako je zaista riječ o fatamorgani - vidjeli obrisi drveća.

Kina

jezero

grad duhova

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter