dvije godine ne mogu otkriti što se događa

Misteriozna bolest ponovno napala diplomate na Kubi, broj oboljelih raste, a nitko ne zna što bi mogao biti uzrok


100posto
29.11.2018.20:00
Misteriozna bolest ponovno napala diplomate na Kubi, broj oboljelih raste, a nitko ne zna što bi mogao biti uzrok
Reuters

sažeto

Neki govore da su protiv njihovih diplomata upotrebljena sofisticirana elektromagnetska oružja. No, za sada je to samo teorija


100posto
29.11.2018.20:00

Još jedan kanadski diplomat razbolio se na Kubi od i dalje misteriozne bolesti. Time je broj kanadskih diplomata koji su se razboljeli na Kubi porastao na 13. Među njima su diplomati zaposleni u kanadskoj ambasadi u Havani, kao i članovi njihovih obitelji. Svi oni imaju iste simptome te su se žalili na gubitak sluha, umor, glavobolju, probleme s koncentracijom i vrtoglavicu. Simptomi sliče na potres mozga.

Cijela priča s pojavom te misteriozne bolesti započela je još 2016. godine kada je po prvi puta zaraženo 26 članova diplomatskog američkog osoblja, onda se neko vrijeme situacija smirila da bi se bolest ponovno pojavila u lipnju ove godine te su se ponovno počeli istraživati zdravstveni problemi u ambasadi na Kubi. 

Nakon toga s istim problemima počelo se suočavati i kanadsko veleposlanstvo. Kubanske vlasti, koje provode vlastitu istragu, negirale su svaku upletenost ili saznanje o tome što je u pozadini tajanstvene bolesti.

Iako do sada ne postoji služben stav o kakvoj bolesti je riječ, neki govore da su protiv njihovih diplomata upotrebljena sofisticirana elektromagnetska oružja. No, za sada je to samo teorija.

bolest

Kuba

diplomacija

newsletter

Prijavite se na Newsletter