kada na društvenim mrežama poleti perje

Mirela Holy i Jadranka Kosor su se posvađale i to zbog Šeksa, ali nije im prvi put. Izvukli smo sve fajtove političara na Twitteru, izaberite svog favorita


Mia Peretić
29.05.2019.16:00
Mirela Holy i Jadranka Kosor su se posvađale i to zbog Šeksa, ali nije im prvi put. Izvukli smo sve fajtove političara na Twitteru, izaberite svog favorita
Boris Kovacev / Damjan Tadic / cropix

sažeto

Primijetili smo, svađa se uvijek ista ekipa


Mia Peretić
29.05.2019.16:00

Bivša premijerka Jadranka Kosor i nekadašnja SDP-ova ministrica Mirela Holy malo su se porječkale na Twitteru prilikom osvrta na izjave Mislava Kolakušića, posebno jednu koja se tiče Ustava, naroda i vlasti. Naime, Mirela Holy je iskomentirala kako se, s obzirom na izjavu, čini da je za Kolakušića Vladimir Šeks taj narod koji je napisao Ustav.

Kosor ju je ubrzo ispravila, rekavši da su autori Ustava RH Olujić, Sokol i Šeks, a nikako samo Šeks. Ubrzo se razvila mala prepirka u kojoj je Mirela Holy Jadranki Kosor u jednom trenutku poručila: "Fakat si nabrijana na mene, iako mi nije jasno zašto. Ugodan dan ti želim", nakon čega su dvije političarke civilizirano prekinule komunikaciju. 

Screenshot / Twitter

Screenshot / Twitter

Već se jednom porječkale na Twitteru

No, to nije prvi put da su se dvije političarke pokoškale na nekoj od društvenih mreža. Prije tri godine dogodio se sličan scenarij, akterice i mjesto radnje bili su identični. Naime, jedna je korisnica Twittera komentirala kako Kosor, inače vrlo aktivna komentatorica političkih zbivanja, nema niti jedan osvrt na tadašnja događanja u SDP-u.

Ubrzo je javila i Mirela Holy koja je Kosorici tvitala "Zavjet šutnje", na što je bivša premijerka objasnila da "piše što joj se čini da je važno, osobito o vlasti, te da se ne namjerava prepirati s onima kojima se ne sviđa što piše".

Mora se priznati, dame se zaista znaju "gospodski" porječkati jer je i taj put komunikacija završila vrlo civilizirano. Naime, nakon podsjetnika da su prešle na "ti", Kosor je poručila da na sva pitanja odgovara na kavi. 

Screenhot / Twiter

Obersnel na Twitteru u prvoj rundi

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na društvenim mrežama nema dlake na jeziku jer se ove subote "obračunao" s riječkim obiteljašima, odnosno vjeroučiteljem Marinom Miletićem, nekadašnjim organizatorom kvizova Super katolik. 

"Nije mi jasno zašto toliko kmečite i za koga organizirate taj Hod za život. Po zadnjem popisu stanovništva u RH ima 72% katolika i 10 postao ateista agnostika i nevjernika. Pa ne radimo valjda i ostala sranja samo nas 10%. Nešto vam tu ne štima".

Miletić ga je u odgovoru lijepo pozdravio i napisao da "hodač" možda jest, no da "kmečaš" nije nikako.

"Hej Gradonačelniče, lijep pozdrav. Ja sam vam član Armade već nekih 23 godine. Nismo vam mi baš momci za kmečanje. Znate vi to dobro. HOD? Samo za život. Za vrijednost života", piše vjeroučitelj.

Obersnel u drugoj rundi, ovoga puta s Berom

Prošle je godine riječki gradonačelnik  žestoko kritizirao šefa SDP-a Davora Bernardića na Twitteru. Naime, Obersnel je Bernardiću poručio "Krajnje je vrijeme da se probudiš i prestaneš sanjati".

Bernardić mu je krajnje oštro odgovorio da njih nekolicina SDP-ovcima krade snove zbog, kako je rekao, "osobnih i foteljaških interesa", te da će stranka zbog toga biti njihov taoc i neće rasti.

Obersnel mu je na to napisao kako "nažalost, SDP neće jačati vašim snovima nego vizijom, radom i povjerenjem birača a to su za tebe i tvoju ekipu nepoznati pojmovi", a u čitavu se priču uključio i trenutno suspendirani član SDP-a, Peđa Grbin, koji je stao u obranu časti i rada kolege Obersnela.

"Davore, taj @Obi_Rijecki o kojem pričaš već 20 godina od 0 do 24 radi za Rijeku i SDP. Osigurao je da barem u dijelu Hrvatske žive socijaledmokratske vrijednosti slobode i ljudskih prava. Ovih 12.000 članova koje spominješ te nije izabralo da pljujes po tome".

Klasični obračun HDZ- SDP : 'šamaranje aferama'

I dok javne unutarstranačke obračune nekako očekujemo u manjoj mjeri, prepucavanja na liniji HDZ - SDP ipak spadaju u svađe klasičnijeg tipa. Prošle su se godine tako na Twitteru dvije najveće stranke međusobno prepucavale oko toga tko je veći kriminalac, odnosno čija su afere gore. Jako nezgodno natjecanje, usuđujemo se reći.

Sve je počelo kada su HDZ- ovci opleli po Bernardiću, a završilo "šamaranjem aferama".

Screenshot / Twitter

Nakon čitave priče možemo samo zaključiti, naši političari za prepucavanje osim sabornice najradije biraju Twitter, a dame, za razliku od svojih muških kolega, znaju kako se svađati sa stilom.

Hrvatska

društvene mreže

političari

svađe

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter